Πολιτική

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο
Βουλή: Με 165 υπέρ και 122 κατά πέρασε στην Ολομέλεια της Βουλής το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Βουλή: Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22:30 η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο πέρασε με ευρεία πλειοψηφία καθώς 165 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 122 κατά. Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές στις τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση Novartis.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να αποδομήσει συνολικά το νομοσχέδιο, ισχυρίστηκε ότι οι διατάξεις του είναι ένα συνοθύλευμα δώρων και επετέθη για μια ακόμη φορά στον Άδωνι Γεωργιάδη για τις πρόσφατες δηλώσεις του. Οι επισημάνσεις Τσίπρα προκάλεσαν τις εντονότατες αντιδράσεις του Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος έκανε λόγο για θρασύ και αλαζονικό ύφος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση στην Βουλή κυμάνθηκε σε πιο χαμηλούς τόνους σε σχέση με άλλες φορές, με… “highlight” να είναι η κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με τον Άδωνη Γεωργιάδη. Απευθυνόμενος προς τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε: «Δεν ντρέπεστε να γίνεστε εδώ και χρόνια ο Τζόκερ της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Δεν ντραπήκατε να πείτε σε ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η εταιρεία δωροδοκούσε πολιτικούς αλλά έσωζε και ζωές; Δεν ντραπήκατε να βγείτε μετά και να πείτε ότι τελικά εμένα εννοούσατε και τον Πολάκη; Και μετά σε λιγότερο από μία ώρα τα μαζέψατε άρον- άρον… Δεν ντραπήκατε να κάνετε όλα αυτά θα ντραπείτε τώρα να κάνετε εξυπηρετήσεις συμφερόντων;».

Η απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την συζήτηση προκάλεσε “γκρίνια” από την αντιπολίτευση, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να αναφέρει πως “ο κ. Μητσοτάκης, επί δύο μέρες αγνόησε επιδεικτικά και σήμερα αρνήθηκε να έρθει και να παρουσιαστεί στη Βουλή, επειδή ντρέπεται, όχι μόνο για τα ρουσφέτια. Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης ντρέπεται για το χθεσινό σώου του κ. Γεωργιάδη. Δεν πήγε σε ένα, δεν πήγε σε δύο, δεν πήγε σε τρία κανάλια. Πήγε σε πέντε κανάλια και σήμερα συνέχισε αυτόν τον μαραθώνιο εμφανίσεων του και προφανώς έχει προκαλέσει ενοχλήσεις» σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments