Αθλητισμός

Μπασκόνια – Ολυμπιακός 82-66

Μπασκόνια – Ολυμπιακός 82-66
Μπασκόνια - Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός ήταν ξανά κατώτερος των περιστάσεων και η Μπασκόνια, κυριαρχώντας στους «αιθέρες» επικράτησε εύκολα με 82-66.

Μπασκόνια – Ολυμπιακός: Η… ανορθογραφία του Ολυμπιακού σε άμυνα και επίθεση δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» το «διπλό» στη χώρα των Βάσκων. Οι Πειραιώτες έπεσαν με το τελικό 82-66 από την Μπασκόνια, για την 4η αγωνιστική της Euroleague, με την ελληνική ομάδα να βλέπει το ρεκόρ της να υποχωρεί σε 1-3 και τους Βάσκους να το βελτιώνουν σε 2-2.

Ο Ολυμπιακός συμπεριέλαβε στην πεντάδα του τον Τσέρι και η Μπασκόνια από την μεριά της με Στάουσκας και Σενγκέλια προηγήθηκε με 7-2. Ο Αμερικανός γκαρντ των Ερυθρόλευκων ήταν πρωταγωνιστής και με δίποντο αρχικά και ασίστ στην συνέχεια, βοήθησε για το 7-6. Ο Πρίντεζης πρόσφερε το πρώτο προβάδισμα, ο Σπανούλης με ένα γκολ φάουλ έγραψε το 9-10, όμως ο Στάουσκας με νέο τρίποντο πραγματοποίησε το 12-10.

Ο Πολ «πυροβόλησε» από την περιφέρεια για το νέο προβάδισμα, αλλά ο Σενγκέλια ισοφάρισε στο τρανζίσιον (14-14). Ο Γεωργιανός ήταν άλυτο πρόβλημα, έκανε τη ζωή δύσκολη του Πρίντεζη (18-14), όμως ο Ρούμπιτ βοήθησε επιθετικά με ένα καλάθι από τα 5 μέτρα. Ο Τσέρι παρέμεινε θετικός, έκλεψε και σκόραρε για το 21-18, νέο τρίποντο του Πολ και 23-21, σκορ που ήταν και αυτό που έκλεισε η πρώτη περίοδος.

Οι Ερυθρόλευκοι είδαν τον Φαλ να στοιχειώνει την ρακέτα τους και το ματς πήγε στο 27-21 στην Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα. Ο Μιλουτίνοφ «καθάρισε» δεις στην άλλη πλευρά και σκόραρε για το -4, με τους Βάσκους πάντως να κυριαρχούν με τον Φαλ και τον Γκαρίνο να εκτελεί για τρεις για 32-23. Και όμως οι αλχημείες στον άσο περισσότερο κακό από καλό έκαναν στον Ολυμπιακό. Σε 17 λεπτά 4 παίκτες είχαν περάσει στο «1», η Μπασκόνια δεν είχε προβλήματα και με τον Χένρι πέρασε με 11 (34-23), χωρίς να παίζει εξαιρετικό μπάσκετ.

Αντιθέτως ήταν κάκιστοι οι Ερυθρόλευκοι. Για την αλήθεια αλλού πατούσαν και αλλού βρισκόντουσαν στο 2 δεκάλεπτο, ο Τσέρι ήταν ο μοναδικός αξιόπιστος γκαρντ και με τρίποντο διαμόρφωσε το 38-30. Μετά από τάιμ άουτ ο Σπανούλης μείωσε ακόμα περισσότερο (38-33) και ο Πολ στο τρίτο του τρίποντο ροκάνισε την απόσταση στους 2. Σε 4,6’’ ο Ολυμπιακός κατάφερε να φάει τρίποντο και πήγε στα αποδυτήρια όντας πίσω με 6 πόντους (41-36), συμμαζεύοντας πάντως για λίγο την άσχημη εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, Βιλντόζα και Σπανούλης έφεραν το ματς στο 45-39, ενώ ο Πρίντεζης μείωσε εκ νέου με ποστάρισμα στον Σενγκέλια. Το λάθος του Τσέρι οδήγησε σε… τετράποντο για την Μπασκόνια (49-41), ο Μιλουτίνοφ κάρφωσε μετά από επιθετικό ριμπάουντ, αλλά ο Σενγκέλια «εξέθεσε» τον Ρούμπιτ και έδωσε διαφορά 11 πόντων στην ομάδα του για δεύτερη φορά. Ο Πάντερ δεν βοηθούσε, οι επιλογές του Ολυμπιακού ήταν λανθασμένες και το παιχνίδι πήγαινε ακριβώς όπως το ήθελε η Μπασκόνια.

Ένα δίποντο του Πάντερ, μία καλή άμυνα και το εντυπωσιακό κάρφωμα του Ρούμπιτ ήταν η αιτία του 55-47 στην Μπουέσα Αρίνα. Ο Χένρι την επανέφερε στα ίδια επίπεδα με τρίποντο, δεκάλεπτο να τελειώνει στο 58-49, έπειτα από βολές του Σπανούλη. Δύο σερί κακές αντιδράσεις στην άμυνα οδήγησαν την Μπασκόνια στο +13 (62-49) και ο Βιλντόζα με τρίποντο έστειλε το ματς στο 65-49!

Ο Ρούμπιτ πήρε φάσεις επάνω του, πέτυχε δύο σερί δίποντα και ο Πολ με τρίποντο και φάουλ έριξε πάλι την διαφορά στους 11 (67-56). Η άμυνα όμως των Ερυθρόλευκων δεν έδινε περιθώρια ελπίδας για νίκη. Οι βολές του Μιλουτίνοφ και ένα ακόμα τρίποντο του Πολ βοήθησε σε μία φάση-συνεργασίας για το 69-61, αναγκάζοντας σε τάιμ άουτ τον Περάσοβιτς.

Και πάλι ο Σενγκέλια εμφανίστηκε και πάλι ο Γεωργιανός σκόραρε και πάλι η διαφορά πέρασε τους 10, ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμα επίθεση για… σπατάλημα, όμως ο Τσέρι με τρίποντο διαμόρφωσε το 72-64. Ο Σενγκέλια διέλυε τον Ρούμπιτ (25 πόντοι), ο Χένρι τιμώρησε το… under του Τσέρι σε προσπάθεια για τρίποντο και το παιχνίδι πήγε ξανά στο 77-64. Οι Πειραιώτες είχαν παραδώσει τα όπλα και τα επόμενα τρία λεπτά ήταν διαδικαστικά και απλά για να δούμε ποια θα είναι η τελική διαφορά στην ήττα του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 41-36, 58-49, 82-66

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments