Αθλητισμός

Νίκος Κωστένογλου: Καθοριστικό το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το μέλλον του

Νίκος Κωστένογλου: Καθοριστικό το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το μέλλον του
Νίκος Κωστένογλου: Ο Έλληνας τεχνικός φέρεται να βρίσκεται σε δύσκολη θέση και φημολογείται ότι το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο (27/10) θα είναι καθοριστικό για το μέλλον του.

Νίκος Κωστένογλου: Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός όταν ανέλαβε την ΑΕΚ είχε να φέρει σε πέρας ένα αρκετά δύσκολο έργο, καθώς η ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο ήταν κάκιστη και παρουσιαζόταν χωρίς κάποια συνοχή στον αγωνιστικό χώρο. Μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα ο Νίκος Κωστένογλου κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα εντός της ομάδας την βοήθησε να επιστρέψει τόσο στις καλές εμφανίσεις όσο και στα θετικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, το εξαιρετικό ξεκίνημα του Έλληνα τεχνικού δεν συνεχίστηκε και έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους οι πρώτες «φωνές», που θέλουν από την Ένωση να αναζητήσει κάποιον άλλον προπονητή. Ήδη μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, ο Ίλια Ίβιτς έχει κάνει ταξίδι για την αναζήτηση προπονητή και όχι (μόνο) στην Ιταλία που θεωρητικά βρέθηκε για ραντεβού/update ατζέντας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Sportime», το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο την Κυριακή (27/10) μπορεί να αποβεί καθοριστικό για το μέλλον του Κωστένογλου στον πάγκο της ΑΕΚ. Πάντως, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, σε περίπτωση που οι «κιτρινόμαυροι» χρειαστεί να προχωρήσουν σε αλλαγή προπονητή, ο Ίλια Ίβιτς είναι απόλυτα έτοιμος, ενώ έχει πιθανώς ξεχωρίσει και κάποιες περιπτώσεις για τη διάδοχη κατάσταση.

Νίκος Κωστένογλου: Τα πλάνα του για τον Ολυμπιακό

Αρκετά είναι τα αγωνιστικά προβλήματα της ΑΕΚ λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραΐσκάκη. Ο «Δικέφαλος» πηγαίνει στο Φάληρο αναζητώντας το θετικό αποτέλεσμα που θα διατηρήσει την ομάδα στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Αγωνιστικά ο τεχνικός της Ένωσης, Νίκος Κωστένογλου ακόμη δείχνει να ψάχνεται μιας και το απουσιολόγιο του είναι γεμάτο με ποδοσφαιριστές των οποίων η συμμετοχή στον αγώνα κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη. Ο Πέτρος Μάνταλος είναι αμφίβολος, ο Φρανσίσκο Ζεράλδες το ίδιο, ο Νίκλας Χουλτ χθες δεν έκανε προπόνηση, ενώ ο Μπάρκας είναι off.

Ο «Νίκος Κωστένογλου στην χθεσινή δοκιμή ενδεκάδας, καθιερωμένα 2-3 ημέρες πριν τα ματς, έβαλε σύστημα 4-2-3-1 στον αγωνιστικό χώρο. Δηλαδή τετράδα στην άμυνα με ένα… τρικ που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Τον Μπακάκη δεξί μπακ και τον Παουλίνιο μπροστά του στην πλευρά. Και έτσι το ίδιο σύστημα γίνεται και κατά τη διάρκεια του ματς 3-5-2 αν χρειαστεί με τον «Μπάκα» στόπερ δίπλα στους Τσιγκρίνσκι και Βράνιες.

Στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν ο Λόπες, ενώ στις δύο θέσεις των χαφ το δίδυμο Σιμόες και Γαλανόπουλου, με τον Αλμπάνη να κινείται αριστερά και τον Λιβάγια σε ελεύθερο ρόλο κοντά στον φορ Ολιβέιρα. Οταν γυρίζει το σύστημα σε 3-5-2 ο Λόπες γίνεται φουλ μπακ, όπως αντίστοιχα δεξιά ο Παουλίνιο και παίζει σε ελεύθερο ρόλο μεσοεπιθετικά ο Αλμπάνης κοντά σε Λιβάια-Ολιβέιρα.Στόχος του Νίκου Κωστένογλου είναι η πίεση ψηλά που θα αποφέρει την δυσκολία του Ολυμπιακού να δημιουργήσει παιχνίδι. Με υπομονή στο παιχνίδι θέλει η ΑΕΚ να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις αξιοποιώντας την επίθεσή του με πρώτο και καλύτερο τον Μάρκο Λιβάγια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments