Διεθνή

Βρετανία: Την εμπλοκή των Κινέζων δουλεμπόρων της συμμορίας Snakeheads εξετάζουν οι αρχές για τους 39 νεκρούς

Βρετανία: Την εμπλοκή των Κινέζων δουλεμπόρων της συμμορίας Snakeheads εξετάζουν οι αρχές για τους 39 νεκρούς
Δεν αποκλείεται το ίδιο φορτηγό - κοντέινερ να είχε χρησιμοποιηθεί κι άλλες φορές από τους δουλέμπορους.

Όσον οι μέρες περνούν και οι Βρετανικές αρχές ερευνούν τον φριχτό θάνατο 39 ατόμων από την Κίνα, τόσο τα στοιχεία που έρχονται στο φως συγκλονίζουν. Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας συγκλίνουν στο σενάριο πως οι 39 Κινέζοι μετανάστες – 8 γυναίκες και 31 άνδρες- μεταξύ των οποίων και ένα ανήλικο κορίτσι βρήκαν αργό και βασανιστικό θάνατο, καθώς βρίσκονταν στο κοντέινερ στους -25 βαθμούς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφόριες που αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα ενημέρωσης το φορτηγό -φέρετρο των 39 ατόμων, διέσχισε το Κανάλι της Μάγχης δύο φορές μέσα σε μια εβδομάδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτηγό-ψυγείο είχε κάνει στάση στα καυτά προσφυγικά περάσματα της Δουνκέρκης (παραμεθόριος πόλη στη γαλλική ακτή της Μάγχης κοντά στα βελγικά σύνορα) και του Καλέ στη Γαλλία, σε τρία ταξίδια που έκανε στο Βέλγιο προτού φτάσει στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε.

Τα νέα δεδομένα αυξάνουν τις υποψίες πως το κοντέινερ – ψυγείο μπορεί να είχε χρησιμοποιηθεί από δουλέμπορους πολλές φορές πριν επιβιβαστούν σε αυτό οι 39 Κινέζοι μετανάστες. Μάλιστα δεν αποκλείεται τα θύματα να βρίσκονταν στο φορτηγό για μέρες. Οι νεκροψίες στα θύματα έχουν ήδη ξεκινήσει και απ’ αυτές να εξακριβωθεί αν τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από το κρύο ή από ασφυξία.

Κατά τον Guardian, τα θύματα ήταν ήδη μέσα στο κοντέινερ όταν αυτό έφτασε στο βελγικό λιμάνι για να περάσει στην Αγγλία. Και αυτό σημαίνει, όπως ανέφεραν Βέλγοι αξιωματούχοι, πως οι 39 μετανάστες ήταν κλειδωμένοι στο κοντέινερ, σε θερμοκρασία -25 βαθμών, για τουλάχιστον 10 ώρες αφού το κοντέινερ έφτασε στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Η αδίστακτη συμμορία των Snakeheads

Βρετανοί αστυνομικοί που εξετάζουν το ποιός βρίσκεται πίσω από αυτή την τραγωδία επικεντρώνουν τις έρευνές τους σε τρεις υπόπτους, μέλη συμμορίας με τη βάση τους να είναι σε περιοχή στη Βόρεια Ιρλανδία, κοντά στα σύνορα. Επικαλούμενη πηγές ασφαλείας, η Telegraph ανέφερε από την πλευρά της πως οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια συμμορία με βάση το νότιο Αρμαγκ, η οποία έχει διασυνδέσεις με αντιφρονούντες παραστρατιωτικούς.

Υπάρχει όμως και η υποψία πως πίσω από την τραγωδία στο Έσεξ βρίσκονται τα μέλη της αδίστακτης κινέζικης συμμορίας Snakeheads. Πρόκειται για την ίδια συμμορία δουλεμπόρων που είχαν κατηγορηθεί και για την τραγωδία με τους 58 Κινέζους μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί στο Ντόβερ, το 2000. Οι Snakeheads έχουν έδρα στην ανατολική επαρχία της Κίνας, Φουτζιάν και βγάζουν εκατομμύρια μεταφέροντας στη Δύση σύγχρονους σκλάβους και γυναίκες που αναγκάζονται σε πορνεία. Η συμμορία λέγεται πως έχει στενές επαφές και με τους γκάνγκστερ της «Τριάδας», μιας άλλης συμμορίας φόβητρο στην Κίνα.

Οι Snakeheads βρίσκουν ανθρώπους σε ανέχεια, τους υπόσχονται μια καλύτερη ζωή στη Δύση και αφού τους χρεώνουν 30.000 λίρες Αγγλίας για το ταξίδι, τους μεταφέρουν στην Ευρώπη για να τους κάνουν σύγχρονους σκλάβους. Τους μεταφέρουν από τη Φουτζιάν στην Ευρώπη όπου τους βρίσκουν καταλύματα και στη συνέχεια τους επιβιβάζουν σε φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα, σε άθλιες συνθήκες, χωρίς τουαλέτα, φαγητό και νερό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments