Ελλάδα

28η Οκτωβρίου: Με χαμόγελα, χειροκροτήματα και καμάρι η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

28η Οκτωβρίου: Με χαμόγελα, χειροκροτήματα και καμάρι η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα
28η Οκτωβρίου: Ολοκληρώθηκε η παρέλαση της, με τη συμμετοχή όλων των σχολείων της Α' Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, η ομάδα των Special Olympics, καθώς επίσης και πρόσκοποι.

28η Οκτωβρίου: Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να παρακολουθήσει τη μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνική επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Στην παρέλαση συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α’ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, η ομάδα των Special Olympics, καθώς επίσης και οι πρόσκοποι. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μαθητές του δημοτικού που συμμετείχαν σήμερα στην παρέλαση δεν έχουν επιλέγει από κλήρωση, αλλά βάσει καλύτερης επίδοσης. Την παρέλαση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, μεταξύ τους η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Κεραμέως: Ας πούμε τα δικά μας «όχι»

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε στο πλαίσιο της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου ότι σήμερα η Ελλάδα τιμά όσους «θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό».

Η υπουργός κάλεσε άπαντες να «διδαχθούμε από τη στάση της γενιάς των ηρώων και ας πούμε κι εμείς τα δικά μας “όχι”. Αλλά ας πούμε και τα δικά μας “ναι”. Ναι στην ενότητα, ναι στις ανθρωπιστικές αξίες, ναι στα ιδανικά και στο όραμα». Καταλήγοντας, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι «με πίστη στη νέα γενιά της πατρίδας μας, να βελτιώσουμε την Παιδεία μας. Το υποσχεθήκαμε και το υλοποιούμε ήδη. Γιατί η Παιδεία είναι ίσως το σπουδαιότερο όχημα για μια καλύτερη Ελλάδα. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Μπακογιάννης: Στα παιδιά που παρέλασαν «ανήκει όχι μόνο το χθες αλλά και το μέλλον αρκεί να τα στηρίξουμε»

Στα παιδιά που παρέλασαν την Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αναφέρθηκε στη δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. «Δεν τους ανήκει μόνο το χθες, τους ανήκει το αύριο, τους ανήκει το μέλλον. Αυτά τα παιδιά αξίζουν τα καλύτερα» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων καλώντας τους πάντες «να τα αγκαλιάσουμε, να τα πλαισιώσουμε, να τα στηρίξουμε».

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη έχει ως εξής:

«Τέτοια μέρα συνήθως όλοι κάνουμε πομπώδεις, ξύλινες δηλώσεις. Εγώ θέλω να πω κάτι στα παιδιά που τόσο όμορφα έκαναν παρέλαση σήμερα. Δεν τους ανήκει μόνο το χθες, τους ανήκει το αύριο, τους ανήκει το μέλλον. Αυτά τα παιδιά αξίζουν τα καλύτερα. Και θα είναι υπερήφανα τα εγγόνια τους για αυτά, όπως κι αυτά είναι υπερήφανα για τους παππούδες τους. Αρκεί όλοι εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας. Να τα αγκαλιάσουμε, να τα πλαισιώσουμε, να τα στηρίξουμε και επιτέλους να τους διασφαλίσουμε όλες τις αναγκαίες και ικανές προϋποθέσεις για μια πόλη που να τους αξίζει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments