Ελλάδα

Ηράκλειο: Το συγκινητικό μήνυμα του διευθυντή της ΜΕΘ για τη δωρεά οργάνων του 64χρονου

Ηράκλειο: Το συγκινητικό μήνυμα του διευθυντή της ΜΕΘ για τη δωρεά οργάνων του 64χρονου
Ηράκλειο: Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ανέβασε ένα συγκινητικό μήνυμα για τον 64χρονο, τα όργανα του οποίου θα δωριστούν με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του.

Ηράκλειο: Ζωή σε άλλους συνανθρώπους του έδωσε μέσα από τον θάνατο του ένας 64χρονος Κρητικός, ο οποίος για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, με τους οικείους του να παίρνουν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του, όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος του. Ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανέστης Κιούλπαλης, με μία συγκινητική ανάρτησή του στο Facebook, ευχαρίστησε του συγγενείς τους 64χρονου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι είναι κρίμα να θάβονται πολύτιμα όργανα, όταν πια δεν τα χρειαζόμαστε, και υπάρχουν τόσοι άνθρωποι γύρω μας, στα νοσοκομεία μας που επιβιώνουν οριακά».

Αναλυτικά όσα έγραψε ο κ. Κιούλπαλης:

Όσοι με γνωρίζετε από το Facebook, θα έχετε αντιληφθεί ότι γράφω συνήθως για πολιτικά και κοινωνικά θέματα και σπανίως για προσωπικά, η επιστημονικά θέματα που σχετίζονται με την δουλειά μου. Πιστεύω ότι τούτο δω το μέσο είναι ένα είδος καφενείου, και δεν σηκώνει πολύ σοβαρή θεματολογία, υπάρχουν άλλα κανάλια για να διοχετεύουμε επαγγελματικούς η προσωπικούς προβληματισμούς. Σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση.

Ξημερώματα σήμερα, ένας συντοπίτης μας που είχε χάσει την ύστατη μάχη, πρόσφερε ένα ανεπανάληπτο δώρο. Χάρισε ζωή, κυριολεκτικά σε κάποιους άλλους συνανθρώπους μας. Υπάρχει μια μοναδική μαγική στιγμή, που ένας άνθρωπος μπορεί να προσφέρει ένα θεϊκό δώρο. Μπορεί να δώσει ΖΩΗ. Όταν ο θάνατος έρχεται αναπόφευκτα, και δεν υπάρχει επιστροφή, τότε είναι η στιγμή που μπορεί κανείς να προσφέρει το υπέρτατο δώρο.

Σήμερα λοιπόν είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε σε μια ακόμα δωρεά οργάνων για μεταμόσχευση. Σήμερα κάποιοι συνάνθρωποι μας θα ξαναβρούν μια νέα ζωή γιατί μια καρδιά, ένας πνεύμονας, ένα ήπαρ, ένας νεφρός, ένας κερατοειδής δεν αγοράζονται παρά μόνο προσφέρονται με αλληλεγγύη, αγάπη και γενναιότητα από άλλους συνανθρώπους μας που δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί, αλλά είχαν αυτή την στάση ζωής είτε οι ίδιοι πριν το μοιραίο,ή η οικογένεια τους.

Η χώρα μας δυστυχώς είναι ουραγός στην προσφορά μοσχευμάτων στην Ευρώπη. Οι Έλληνες ασθενείς με οργανικές ανεπάρκειες τελικού σταδίου, περιμένουν πολύ περισσότερο από τους άλλους Ευρωπαίους. Κι όμως, το άλλο ευχάριστο γεγονός σήμερα, ήταν που αναγκαστήκαμε να περιμένουμε πάνω από 24 ώρες γιατί προηγούθντο δυο άλλοι δότες την ίδια μέρα. Καλά νέα για πολλούς ασθενείς!

Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι είναι κρίμα να θάβονται πολύτιμα όργανα, όταν πια δεν τα χρειαζόμαστε, και υπάρχουν τόσοι άνθρωποι γύρω μας, στα νοσοκομεία μας που επιβιώνουν οριακά, υποστηριζόμενοι με μηχανήματα, περιμένοντας το τηλέφωνο που θα τους ανακοινώσει ότι βρέθηκε επιτέλους το κατάλληλο μόσχευμα που θα τους ξαναδώσει ο,τι πολυτιμότερο: ΖΩΗ! Ευχαριστώ και από εδώ τους συγγενείς του εγκεφαλικά νεκρού δότη, για την μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά τους. Συγχωρέστε μου τον πολύ προσωπικό τόνο της ανάρτησης αλλά ας είναι αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό για την δωρεά οργάνων.

Όσοι με γνωρίζετε από το Facebook, θα έχετε αντιληφθεί ότι γράφω συνήθως για πολιτικά και κοινωνικά θέματα και σπανίως…

Gepostet von Anestis Kioulpalis am Sonntag, 27. Oktober 2019

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments