Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Στην τελική ευθεία οι άδειες για την “Νέα Τούμπα”

ΠΑΟΚ: Στην τελική ευθεία οι άδειες για την “Νέα Τούμπα”
ΠΑΟΚ: Οι διοικούντες της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη προχωρούν άμεσα το θέμα του γηπεδικού, με τον μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη να έχει στα χέρια του τις εγγυήσεις από την Κυβέρνηση.

ΠΑΟΚ: Η πρόσφατη συνάντηση Ιβάν Σαββίδη – Κυριάκου Μητσοτάκη έφερε αέρα αισιοδοξίες στις τάξεις του ΠΑΟΚ. Το όραμα για το νέο γήπεδο και το ολικό λίφτινγκ στην Τούμπα δείχνει να μπαίνει στις σωστές ράγες, καθώς ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον ισχυρό άνδρα του «Δικέφαλου του Βορρά» πως η κυβέρνηση θα τρέξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το θέμα με τις άδειες.

Στον ΠΑΟΚ εδώ και μέρες έχει δοθεί εντολή από ομάδα αρχιτεκτόνων να σχεδιάσουν την μορφή του νέου γηπέδου, δημιουργώντας ένα νέο υπερσύγχρονο στάδιο που όμοιο του δεν θα υπάρχει στη χώρα. Το ταρτάν θα αφαιρεθεί και ο αγωνιστικός χώρος θα είναι μία… ανάσα από την εξέδρα ενώ στους χώρους κάτω από τις κερκίδες θα στεγαστούν σημεία εστίασης, καφέ, μπουτίκ και εμπορικοί χώροι, ώστε να προσφέρουν στους φιλάθλους μία συνολικά εντυπωσιακή εμπειρία.

Για την χωρητικότητα έχουν ακουστεί αρκετά, όμως η αλήθεια είναι πως οι συζητήσεις, που γίνονται αυτή τη στιγμή αφορούν 35.000 θέσεις στη Νέα Τούμπα. Ο Ιβάν Σαββίδης από την πλευρά του θέλει ένα γήπεδο 40.000 θεατών και ο ακριβής αριθμός θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα. Όλα θα ξεκαθαρίσουν στο αν υπογραφεί η σύμβαση με το Καυταντζόγλειο. Για να γίνει η μετακόμιση του ΠΑΟΚ εκεί, πρέπει η κυβέρνηση να τηρήσει την υπόσχεση της και μέχρι τέλος του έτους να υπογραφεί η συμφωνία.

Χωρίς νομοθετική ρύθμιση, και με το σημερινό καθεστώς, ο Δικέφαλος δεν μπορεί να μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο, οπότε δεν μπορεί και να γκρεμίσει την Τούμπα, αφού δεν υπάρχει άλλο γήπεδο για να παίξει ούτε να προχωρήσει τα σχέδια του. Διότι για να παίξει ο πρωταθλητής Ελλάδας εκεί πρέπει να κάνει έργα 1.500.000 ευρώ, χρήματα που δεν μπορούν να αφαιρεθούν από τα ενοίκια αν δεν υπάρξει αυτή η νομοθετική ρύθμιση. Σε αυτήν, θα καθοριστεί πως ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει για τη μίσθωσή του γηπέδου και πώς θα γίνουν τα απαραίτητα έργα για την χρήση του από την ασπρόμαυρη ΠΑΕ.

Εάν συμβούν όλα αυτά, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν υπογραφεί όλα τα απαραίτητα χαρτιά για την έγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου (με εντολή Πρωθυπουργού). Στη συνέχεια η διαβούλευση 40 ημερών θα δώσει τη θέση της στην έγκριση  του Αρχιτεκτονικού σχεδίου και όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Η Νέα Τούμπα δεν είναι δυνατόν να σηκωθεί πάνω από το σημερινό ύψος, καθώς πρόκειται για κατοικημένη περιοχή. Η πρόθεση είναι, να γίνει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο με κόστος ως 100 εκατομμύρια ευρώ στα πρότυπα του γηπέδου της Κρασνοντάρ και της Γιουβέντους.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ αναμένεται να κάνει όλα τα έργα του περιβάλλοντα χώρου με αντίστοιχες ρυθμίσεις και «βύθιση» των οδών Κλεάνθους και Μικράς Ασίας, για να δημιουργηθεί ένα τεράστιο πάρκο έξω από το γήπεδο, το οποίο θα μετατρέπεται σε πάρκινγκ, όταν αγωνίζεται εκεί ο ΠΑΟΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments