Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Στις 18 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Στις 18 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Marc: Κάτι παραπάνω από 2/3 των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «καλύτερος πρωθυπουργός από ό,τι περιμέναμε». Ανοίγει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ποια τα ποσοστά των άλλων κομμάτων.

Δημοσκόπηση Marc: Διαφορά 18,1% στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζει νέα δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης τα ποσοστά των κομμάτων είναι:

ΝΔ 42,9% ΣΥΡΙΖΑ 24,8% ΚΙΝΑΛ 6,0% ΚΚΕ 5,4% Ελληνική Λύση: 3,1% ΜέΡΑ 25: 3,1%

Στο ερώτημα αν ο πρωθυπουργός θα υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις το 81,4% απαντά «ναι». Χαρακτηριστικό είναι ότι το 68,2% δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «καλύτερος πρωθυπουργός από ό, τι περιμέναμε». Από την άλλη τα πράγματα είναι δυσοίωνα για τον Αλ. Τσίπρα για τον οποίο το 67,3% των πολιτών εκφράζει θυμό και απογοήτευση, ενώ το 76,1% στέλνει μήνυμα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για ήπια-δημιουργική αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσκόπηση της Pulse στα τέλη Οκτωβρίου και με αφορμή τις 100 ημέρες διακυβέρνησης της Ν.Δ. οι ερωτηθέντες είχαν δώσει με διαφορά τον καλύτερο βαθμό στα φορολογικά εξαιτίας των ελαφρύνσεων και των εξαγγελιών για νέες ελαφρύνσεις, ενώ ακολουθούν η ασφάλεια και οι επενδύσεις. Στα μείον ήταν η διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ συνολικά το 61% των ερωτωμένων δηλώνει ότι «τα πράγματα πάνε καλά» το τελευταίο εξάμηνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments