Ελλάδα

Απεργία: Αναστέλλονται οι στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ και προαστιακό

Απεργία: Αναστέλλονται οι στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ και προαστιακό
Απεργία: Στην αναστολή των στάσεων εργασίας των τρένων αλλά και του προαστιακού προχώρησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώνοντας πως αύριο οι συρμοί θα πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγια.

Απεργία: Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των τρένων αλλά και του προαστιακού σιδηρόδρομου αύριο Τρίτη (5/11),  καθώς το δικαστήριο έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Έτσι το επιβατικό κοινό θα γλιτώσει την ταλαιπωρία, με τους συρμούς να πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγια τους, με το τρένο να συνδέεται με το μετρό και τις στάσεις λεωφορείων.

Επίσης, η εταιρεία ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως κανονικά θα πραγματοποιηθούν και τα δρομολόγια την ερχόμενη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε αποφασίσει το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με απόφαση του δικαστηρίου (είχαν προσφύγει οι διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) κρίθηκαν παράνομες. Σημειώνεται πως βασικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών ήταν η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που, όπως αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση, έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αναστολή αυτή επαναφέρει την κανονικότητα στις μετακινήσεις εκατοντάδων Αθηναίων πολιτών που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα. Το συχνό φαινόμενο των απεργιών ή των ολιγόωρων στάσεων εργασίας προκαλεί πονοκέφαλο σε χιλιάδες Αθηναίους, καθώς για πολλούς το τρένο είναι το βασικό μέσο μεταφοράς προκειμένου να μεταβούν στη δουλειά τους ή στο σπίτι τους. Όπως και να έχει οι εργαζόμενοι στα τρένα αναμένεται να προβούν ξανά στο μέλλον στάσεις, καθώς η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καίει τα συνδικάτα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments