Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με Ζόραν Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με Ζόραν Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και την διάσκεψη Thessaloniki Summit 2019, έχοντας εκεί την ευκαιρία να βρεθεί από κοντά με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Κυριάκος Μητσοτάκης:Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης Thessaloniki Summit 2019, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Το τετ α τετ των δύο Πρωθυπουργών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έχει προηγηθεί το “μπλόκο” στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και οι δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Ζάεφ ότι μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών θα παγώσει διότι δεν είναι δυνατή η εφαρμογή της. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντήσει, επίσης, την ίδια ημέρα τον Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ.

Σε συνέντευξη του στους Financial Times, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας εκτιμά ότι το «όχι» των Ευρωπαίων μπορεί να ανοίξει θέμα Συμφωνίας των Πρεσπών. Την ανησυχία του για το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Σε συνέντευξη του στους Financial Times, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας εκτιμά ότι το «όχι» των Ευρωπαίων μπορεί να ανοίξει θέμα Συμφωνίας των Πρεσπών, την ώρα που στη χώρα του ενισχύονται οι εθνικιστικές φωνές και προειδοποίησε ότι η περαιτέρω εφαρμογή της κινδυνεύει. «Μέρος της διαδικασίας είναι μη αναστρέψιμο, αλλά ανησυχώ ότι μπορεί να υπάρξει επιστροφή στο κακό παρελθόν που είχαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζόραν Ζάεφ.

«Αν υπάρχει αρκετή εθνικιστική ρητορική και ακραίες ενέργειες και ομιλίες στη Βόρεια Μακεδονία, αυτό θα δώσει επιχειρήματα σε Έλληνες πολιτικούς να χρησιμοποιήσουν το ίδιο στιλ ρητορικής. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βήματα που δεν θα είναι καλά για την περιοχή ή τη χώρα μου», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments