Πολιτική

Σι Τζινπίνγκ: “Στο πλευρό της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα”

Σι Τζινπίνγκ: “Στο πλευρό της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα”
Σι Τζινπίνγκ: Ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στην προσπάθεια για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Σι Τζινπίνγκ: Εντυπωσιασμένος από τα αρχαιολογικά ευρήματα που διατηρούνται και εκτίθενται στο Μουσείο της Ακρόπολης έμεινε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ κατά την επίσκεψή του στον χώρο. Ο Κινέζος Πρόεδρος περιηγήθηκε σε όλες τις αίθουσες του μουσείου με την συνοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Μάλιστα μπροστά τις Καρυάτιδες ο Σι Τζινπίνγκ δεν δίστασε να αναφερθεί και στο λεπτό θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, τονίζοντας πως όχι μόνο συμφωνεί σε αυτό αλλά η χώρα του θα σταθεί στο πλάι της Ελλάδας σε αυτή τη προσπάθεια.

“Όχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά θα έχετε και την υποστήριξή μας, επειδή κι εμείς έχουμε πολλά δικά μας του κινεζικού πολιτισμού έξω από τη χώρα και προσπαθούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους” δήλωσε ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προς τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Κίνας μπροστά από τις Καρυάτιδες στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο ξεναγήθηκε για μία ώρα σήμερα. Στο σημείο αυτό, στο κέντρο του Μουσείου, όπως το χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρόεδρος, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε την υποστήριξη του Κινέζου ομολόγου για την επιστροφή από το Βρετανικό Μουσείο, των Γλυπτών: «Η θέση των Γλυπτών είναι εδώ και όχι στο βρετανικό μουσείο. Τα κρατάνε παράνομα. Ζητάμε την υποστήριξή σας» είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments