Διεθνή

Ισχυρός σεισμός τώρα στην Ινδονησία

Ισχυρός σεισμός τώρα στην Ινδονησία
Σεισμός τώρα στην Ινδονησία: Η σεισμική δόνηση ήταν 7,1 βαθμών της κλίμακα των Ρίχτερ. Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός τώρα στην Ινδονησία: Πολύ ισχυρός σεισμός 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα 134 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ινδονησίας. Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο, ο σεισμός είχε ένταση 7,1 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 45 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο εντοπίστηκε περίπου 134 χιλιόμετρα βόρεια της νήσου Ternate στην Ινδονησία.

Από την πλευρά του το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτιμά ότι η σεισμική δόνηση είναι της τάξης των 7,1 Ρίχτερ και με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, και 137 χιλιόμετρα απόσταση από το Μπίτουνγκ της Ινδονησίας.

Από τον ισχυρό σεισμό εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Στις 12 Νοεμβρίου στην Ινδονησία σημειώθηκε μια ακόμα ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρό της ήταν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του νησιωτικού συμπλέγματος της Ινδονησίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Halmahera. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 79 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Ternate, η οποία αριθμεί πάνω από 100.000 κατοίκους. Το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 119 χιλιόμετρα.

Η περιοχή παρουσιάζει πολύ έντονη σεισμική δραστηριότητα, ενώ σύμφωνα με τους γεωλόγους, έχουν ενεργοποιηθεί τα μεγάλα ηφαίστεια, γεγονός που δεν αποκλείει ακόμα μεγαλύτερους σεισμούς στο αμέσως επόμενο διάστημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments