Ελλάδα

Πεζογέφυρα Κηφισίας: Το έργο που καθημερινά σώζει ζωές έρμαιο στις διαθέσεις των ανεγκέφαλων

Πεζογέφυρα Κηφισίας: Το έργο που καθημερινά σώζει ζωές έρμαιο στις διαθέσεις των ανεγκέφαλων
Πεζογέφυρα Κηφισίας: Πριν οκτώ χρόνια ένα τραγικό συμβάν οδήγησε στο αυτονόητο και τη δημιουργία πεζογέφυρας στην Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού. Σήμερα υπάρχουν κάποιοι που δεν εκτιμούν τη σπουδαιότητά του έργου πραγματοποιώντας συνεχώς φθορές.

Πεζογέφυρα Κηφισίας: Η γέφυρα που καθημερινά περνούν χιλιάδες συμπολίτες και παιδιά εκπέμπει «SOS». Ένα έργο που φέρνει μνήμες στους κατοίκους της περιοχής του Ψυχικού γυρνώντας τον χρόνο εννιά χρόνια πριν όταν ένα 15χρονος μαθητής έχασε σε αυτό το σημείο τη ζωή του, καθώς απούσας της υπάρχουσας γέφυρας παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στην Λεωφόρο Κηφισίας. Η κατακραυγή του κόσμου τότε οδήγησε στην άμεση δημιουργία της πεζογέφυρας, η οποία κατασκευάστηκε μετά από ιδιωτική πρωτοβουλία. Σήμερα ανεγκέφαλοι καθημερινά πραγματοποιούν υλικές φθορές στη γέφυρα σπιλώνοντας την μνήμη του 15χρονου Σόλωνα Καρυδάκη.

Γυρνώντας πίσω στον χρόνο, αφορμή για τη δημιουργία της πεζογέφυρας, ήταν ένας 15χρονος μαθητής, ο οποίος σκοτώθηκε όταν στην προσπάθειά του να περάσει την Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού, είχε τραυματιστεί θανάσιμα από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο δεν είχε σταματήσει στον κόκκινο σηματοδότη.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο οδηγός του εγκατάλειψε το θύμα και χρειάστηκε να περάσουν τρεις μέρες μέχρι να παραδοθεί στις αρχές και τελικά να περάσει δικαστήριο, το οποίο αποτίμησε την ζωή του παιδιού με 26.000 ευρώ. Ένα παιδί χάθηκε πάνω στο άνθος της ηλικίας του και το Εφετείο έκρινε θεώρησε ως κατάλληλη αποζημίωση αυτό το ποσό. Φυσικά δεν υπάρχει αποζημίωση που να καλύπτει την απώλεια ενός παιδιού, όμως τα 26.000 ευρώ την ώρα που το όχημα του δράστη έκανε 30.000, όπως είχε δηλώσει ο πατέρας του νεαρού, ακούγονται τουλάχιστον προκλητικά. Η τραγικό αυτό περιστατικό όμως, αποτέλεσε την αφορμή, προκειμένου να γίνει ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα έργο. Αυτό της κατασκευής της πεζογέφυρας στο Ψυχικό…

Βανδαλισμοί στην πεζογέφυρα

Γιατί πρωτοφανές; Γιατί ήταν ένα δημόσιο έργο, σε ένα δημόσιο μέρος με ιδιωτική χρηματοδότηση, το οποίο εδώ και 8 χρόνια βοηθά στην ασφαλή διέλευση όσων θέλουν να περάσουν από τη μία πλευρά της λεωφόρου στην άλλη. Κι όμως… Κάποιοι δεν φαίνεται να σέβονται ούτε το έργο αυτό, ούτε την ιστορία που το συνοδεύει, όπως μαρτυρά το παρακάτω ποστάρισμα μίας κοπέλας στο Facebook που περνά συχνά από το συγκεκριμένο σημείο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments