Αθλητισμός

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο νέος “βασιλιάς” του τένις είναι Έλληνας

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο νέος “βασιλιάς” του τένις είναι Έλληνας
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας κατάφερε στα 21 του να γίνει ο βασιλιάς του αθλήματος κατακτώντας το ATPFinals "βάφοντας" γαλανόλευκο το Λονδίνο εκτοξεύοντας τον μύθο του.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα 21 του έχει καταφέρει να κάνει όλους όσους ασχολούνται με το τένις να υποκλιθούν στο ταλέντο και την εργατικότητά του. Η προσήλωση στον στόχο με σταθερά βήματα έφερε τον Έλληνα τενίστα χθες βράδυ μπροστά την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, μέχρι την επόμενη. Απέναντι στον Ντομινίκ Τιμ ήξερε πως οι πιθανότητες για την κορυφή ήταν για πρώτη φορά μοιρασμένες. Αμφότεροι στο Λονδίνο έζησαν το όνειρό τους, έκαναν τα παιχνίδια της ζωής τους όμως ήξεραν πως στην μεταξύ τους μονομαχία στην O2 Arena ένας θα χαμογελούσε στο τέλος. Ένας θα γινόταν ο βασιλιάς της χρονιάς.

Ο δικός μας Στέφανος πραγματοποιώντας μαγική εμφάνιση κατάφερε να πατήσει στο πρώτο σκαλί ανατρέποντας όλα τα δεδομένα με το χαμένο πρώτο σετ να μην πτοεί την ορμητικότητα και το πάθος να φθάσει μέχρι το τέλος. Μαζί τους εκατομμύρια Έλληνες από τις τηλεοράσεις και χιλιάδες υποστηρικτές του στο γήπεδο, οι οποίοι σε κάθε του ενέργεια, σε κάθε του εκπληκτικό τελείωμα του έδιναν ώθηση για το επόμενο ακόμη καλύτερο χτύπημα. Η μάχη με τον Ντόμινικ Τιμ ήταν αυτή που του χάρισε τον τίτλο, ωστόσο για να φθάσει εκεί ο Στέφανος έδωσε μεγάλες μάχες, παιχνίδια υψηλού επιπέδου προσπερνώντας ένα προς ένα τα τεράστια εμπόδια που βρέθηκαν στο διάβα του.

Το ταξίδι στην O2 Arena ξεκίνησε αντιμετωπίζοντας τον κακό του δαίμονα. Ο Ντανίλ Μεντβέντεβ βρέθηκε ως πρώτης τάξεως τεστ μπροστά στον Στέφανι Τσιτσιπά, με τον Έλληνα τενίστα να καταφέρνει με πειστική εμφάνιση να επικρατήσει 2-0 σετ του Ρώσου και να απογειωθεί ψυχολογικά. Αυτή η νίκη έδωσε το έναυσμα αντεπίθεσης για πρόκριση στην 4αδα, ο στόχος που αρχικά είχε τεθεί από τον Στέφανο. Μετά τον Ρώσο τα πράγματα έδειξαν να παίρνουν μια μαγική τροχιά, ο 21χρονος πήρε την ρακέτα και την άφησε από τα χέρια του στον τελευταίο πόντο κόντρα στον Τιμ όταν την πέταξε μη πιστεύοντας αυτό που κατάφερε.

Γυρνώντας πάλι πίσω, στα βήματα που τον έφεραν ως το τέλος της διαδρομής, επόμενο εμπόδιο για τον Στέφανο ήταν ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Γερμανός στάθηκε λίγος να ανακόψει την ορμή του Στέφανου με το “καθαρό” 2-0 να στέλνει από το δεύτερο παιχνίδι του ομίλου τον Έλληνα τενίστα στα ημιτελικά κάνοντας την αναμέτρηση με τον Ράφα Ναδάλ ένα δυνατό τεστ χωρίς άγχος. Η ήττα με 2-1 σετ ήρθε με μεγάλη δυσκολία με τους πανηγυρισμούς του Ισπανού να φανερώνουν το μέγεθος του Στέφανου, με τον 33χρονο αναγνωρίζει την προσπάθεια του αντιπάλου του.

Το παιχνίδι της τετράδας ήταν ίσως ο μεγάλος τελικός για τον Στέφανο! Η αναμέτρηση κόντρα στο είδωλο του ήταν η επιτομή του τέννις με τους δύο “καλλιτέχνες” να καταθέτουν στο κορτ όλα τους τα όπλα, με αυτά του Έλληνα τενίστα να αποδεικνύονται ισχυρότερα από αυτά του Ελβετού αρτίστα. Καθαρή επικράτηση για τον 21χρονο με 2-0 σετ και βαθιά υπόκλιση τόσο από τον Ρότζερ Φέντερερ όσο και από το κοινό της O2 Arena, το οποίο δειλά δειλά μέσω της εικόνας έβλεπε την νέα γενιά να παίρνει τα σκήπτρα από την ακλόνητη τριάδα Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Ναδάλ.

Το ταξίδι για τον Έλληνα αθλητή είχε τελικό προορισμό! Στον πρώτο του τελικό ATPFinals ο 21χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε πιο ώριμος από ποτέ. Η μάχη με τον Ντόμινικ Τιμ δεδομένα θα κρινόταν στις λεπτομέρειες, καθώς και από την πλευρά του Αυστριακός ζούσε το δικό του όνειρο. Το πρώτο χαμένο σετ δεν πτόησε τον Στέφανο, αντιθέτως τον πείσμωσε βάζοντας τον Αυστριακό στα… σχοινιά με το ξεκίνημα της 2ης “στροφής”. Το παιχνίδι ήρθε γρήγορα στα μέτρα του Έλληνα τενίστα, καλύτερα ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να φέρει στα μέτρα του τον αγώνα, να ισοφαρίσει τα σετ και να φέρει τον τίτλο πιο κοντά του. Με την ψυχολογία στον… θεό και την κερκίδα να ζητά αγωνιωδώς να δει το τρόπαιο στα χέρια του Στέφανου, ο Ντόμινικ Τιμ ήξερε πως η προσπάθειά του θα ήταν ένας άθλος που στο τέλος θα τον έβρισκε χαμένο.

Η κορυφή του Λονδίνου “βάφτηκε” γαλανόλευκη, με τον Στέφανο να γράφει ιστορία κατακτώντας μόλις στα 21 του τον πρώτο του τίτλο ATPFinals. Ναι τον πρώτο γιατί δεδομένα θα υπάρξουν και επόμενοι ακόμη μεγαλύτεροι. Το 2019 φεύγει αφήνοντας τον Έλληνα τενίστα ανάμεσα στους κορυφαίους. Το 2020 έρχεται… Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments