Διεθνή

Ισπανία: Έπιασαν “ναρκο-υποβρύχιο” με 3 τόνους κοκαΐνης [vid]

Ισπανία: Έπιασαν “ναρκο-υποβρύχιο” με 3 τόνους κοκαΐνης [vid]
Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε στην Ισπανία. Βρήκαν υποβρύχιο με 3 τόνους κοκαΐνης. Έπιασαν δύο άτομα και αναζητούν ακόμη ένα.

Αρχές της Ισπανίας έπιασαν την Κυριακή στην περιοχή της Γαλικίας υποβρύχιο που μετέφερε 3 τόνους κοκαΐνης. Τα ναρκωτικά φέρονται να είναι από την Κολομβία, αλλά οι αρχές ακόμα κάνουν έρευνα, όπως είπε εκπρόσωπος της “Αστικής Φρουράς”, έναν στρατιωτικό οργανισμό με εξουσία αστυνόμευσης. Το φορτίο βρέθηκε την Κυριακή έξω από τις όχθες του λιμανιού του Αλντάν. Δύο από τα τρία μέλη του πληρώματος του μήκους 22 μέτρων υποβρυχίου έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της “Αστικής Φρουράς”, ήταν και οι δύο από το Εκουαδόρ. Οι αρχές ψάχνουν για το τρίτο μέλος. Το υποβρύχιο πιάστηκε ως αποτέλεσμα μιας “διεθνούς επιχείρησης” στην οποία συμμετείχαν Ισπανικά Τελωνεία, η Αστυνομία της Ισπανίας και η “Αστική Φρουρά”.

Έμποροι ναρκωτικών έχουν πιαστεί να διακινούν ναρκωτικά με υποβρύχια στις ΗΠΑ δύο φορές φέτος, μια τον Ιούνιο και μια το Σεπτέμβριο.

Ο διοικητής ακτοφυλακής Stephen Brickey είχε πει στο “CNN” πριν κάποιους μήνες ότι τα καρτέλ της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο υποβρύχια για να μεταφέρουν ναρκωτικά στις ΗΠΑ.

Κάτι τέτοιο δε φαίνεται όμως να είναι τόσο συνηθισμένο στην Ευρώπη λόγω κόστους. Είναι, όμως, πολύ αποτελεσματικός τρόπος, καθώς το φορτίο δε φαίνεται χωρίς διάθεση ειδικού εξοπλισμού και αεροσκαφών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments