Ελλάδα

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ρόδος, Καβάλα και Θάσος

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ρόδος, Καβάλα και Θάσος
Κακοκαιρία: Το πέρασμα του "Γηρυόνη" αφήνει μεγάλες καταστροφές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά μα κηρύσσει τρεις περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κακοκαιρία: Ανυπολόγιστες καταστροφές αφήνει το πέρασμα του “Γηρυόνη” στη χώρα. Οι ισχυρές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια τεσσάρων ανθρώπων αλλά και καταστροφές σε πολλά σημεία της χώρας. Ρόδος, Θάσος και Καβάλα είναι τα τελευταία χρονικά “θύματα” της κακοκαιρίας, με τις περιοχές μάλιστα να μπαίνουν και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ανυπολόγιστες καταστροφές σε Ρόδο και Θάσο

Συγκεκριμένα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Καμείρου, Ατταβύρου, Νότιας Ρόδου, Λινδίων και Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου της Π.Ε. Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λ.π.) που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) που εκδηλώθηκαν στις 25.11.2019 στην παραπάνω περιοχή.

Επίσης, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν ο Δήμος Καβάλας και οι Δημοτικές Ενότητες Παγγαίου και Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, καθώς και η Κοινότητα Παναγιάς του Δήμου Θάσου της Περιφερειακής Ενότητας Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες) που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις παραπάνω περιοχές, στις 20.11.2019, 21.11.2019 και στις 22.11.2019 αντίστοιχα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments