Διεθνή

Μάλι: Νεκροί 13 Γάλλοι στρατιώτες σε πτώση ελικοπτέρου

Μάλι: Νεκροί 13 Γάλλοι στρατιώτες σε πτώση ελικοπτέρου
Μάλι: Σκοτώθηκαν 13 Γάλλοι κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά των τζιχαντιστών.

Μάλι: Ένα ελικόπτερο συνετρίβη στο Μάλι με αποτέλεσμα 13 Γάλλοι στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης κατά των τζιχαντιστών, σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του Γάλλου Προέδρου.

Το δυστύχημα συνέβη τη Δευτέρα το απόγευμα. Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν εξέφρασε τα “βαθιά του συλλυπητήρια” για το θλιβερό γεγονός. Το Μάλι έχει υποστεί πολλά περιστατικά ακραίας βίας από το 2012. Τότε Ισλαμιστές τρομοκράτες είχαν καταλάβει το Βορρά. Ο στρατός του Μάλι από τότε, με τη βοήθεια γαλλικών στρατευμάτων έχει καταφέρει να επανακτήσει την περιοχή.

Ωστόσο, η ανασφάλεια στην περιοχή συνεχίζει να υπάρχει και η βία έχει εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες εκεί κοντά. Η βία των τζιχαντιστών δεν σταματάει πουθενά και γίνεται τεράστια προσπάθεια για τον τερματισμό της. Μέσα σε αυτή την προσπάθεια, όμως, υπάρχουν δυστυχώς “παράπλευρες απώλειες”. Σε αυτές τις απώλειες εντάσσονται και οι 13 άτυχοι Γάλλοι στρατιώτες που βρήκαν χθες τραγικό θάνατο.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα αυτό το μήνα είχε σκοτωθεί και άλλος ένας Γάλλος στρατιώτης, ο Brigadier Ronan Pointeau. Ένας εκρηκτικός μηχανισμός “έσκασε” δίπλα στο όχημα του…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments