Πολιτική

Προανακριτική Novartis: Καταθέτει η γραμματέας του Φρουζή

Προανακριτική Novartis: Καταθέτει η γραμματέας του Φρουζή
Προανακριτική Novartis: Στην προανακριτική επιτροπή καταθέτει σήμερα η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, Μαρία Μαραγγέλη, τονίζοντας πως «βαλίτσα με χρήματα που να έφυγαν από τη Novartis για τον κ. Σαμαρά δεν έχω δει».

Προανακριτική Novartis: Η Μαρία Μαραγγέλη, από τους κομβικούς μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, φέρεται να κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή πως δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή της για χρηματισμό πολιτικών προσώπων, καθώς δεν ήταν στην αρμοδιότητά της.

Ανέφερε επίσης πως δεν γνωρίζει τίποτα για δωροδοκία του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Ανδρέα Λοβέρδου, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λυκουρέντζου και πως δεν έχει δει βαλίτσες με χρήματα ούτε και τροχήλατες βαλίτσες. Σημείωσε πάντως, πως ο Κωνσταντίνος Φρουζής κρατούσε πάντα μια μαύρη βαλίτσα Samsonite: «Samsonite βαλίτσα με χρήματα που να έφυγαν από Novartis και τον κ. Φρουζή για τον κ. Σαμαρά δεν έχω δει. Αν έφευγε ο Φρουζής από το γραφείο του με μια τέτοια βαλίτσα θα τον έβλεπα εγώ κι άλλοι πολλοί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο».

Η πρώην γραμματέας, φέρεται επίσης να ανέφερε πως συνάντησε τον Ανδρέα Λοβέρδο παραπάνω από μια φορά, ενώ είχε κλείσει ραντεβού και με τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά και με τον τότε Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Σε ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής, Γιάννη Μπούγα, εάν έχει εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως τον Οκτώβριο του 2017 κατέθεσε μετά από κλήση της Ελένης Τουλουπάκη, παρουσία δυο εισαγγελέων. Αρχές του 2018 κατέθεσε ξανά στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς. Σημείωσε πάντως, πως ποτέ δεν κατέθεσε στο εξωτερικό.

Σε ότι αφορά στις καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», είπε πως τις γνωρίζει από δημοσιεύματα. Όσο για το αν είναι όπως αναφέρουν δημοσιεύματα μια από τους προστατευόμενες μάρτυρες στην υπόθεση, απάντησε πως «δεν σχολιάζω τα δημοσιεύματα». Η κατάθεση συνεχίζεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments