Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: Βολές σε ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ – “Ντροπή σας”

Κωστής Χατζηδάκης: Βολές σε ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ – “Ντροπή σας”
Κωστής Χατζηδάκης: Ξέσπασμα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Βουλή αναφορικά με την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να θεωρήσει ως αντισυνταγματική την προσπάθεια διάσωσης της ΔΕΗ από την κυβέρνηση.

Κωστής Χατζηδάκης: Ποιος είδε τον υπουργό και δεν τον φοβήθηκε! Ο Κωστής Χατζηδάκης λίγες ώρες πριν το συλλαλητήριο των εργαζόμενων της ΔΕΗ στο Σύνταγμα ξέσπασε μέσα στα έδρανα της Βουλής. Αιτία η κίνηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορήσει τη κυβέρνηση για αντισυνταγματικότητα του τρόπου διάσωσης της ΔΕΗ από τη κυβέρνηση.

Όπως προέκυψε από την συζήτηση η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε να κριθεί ως αντισυνταγματική διάταξη για τις συλλογικές συμβάσεις των νεοπροσληφθέντων που η ίδια ως κυβέρνηση το 2017 είχε εφαρμόσει για εργαζόμενους θυγατρικής της δημόσιας εταιρείας ηλεκτρισμού. Η κίνηση αυτή προκάλεσε το ξέσπασμα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος δεν άφησε λεπτό απαντώντας αναλόγως. 

«Έχω ένα έγγραφο το οποίο γράφει απέξω ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Είναι ο Κανονισμός Εργασίας που εγκρίθηκε από το ΔΣ της εταιρείας στις 24.7.2017. Πηγαίνετε στο αρ 24. Θα διαπιστώσετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες αυτό που εμείς σήμερα θεσπίζουμε για όλη την ΔΕΗ. Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!» ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης για να προσθέσει απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτά που είπατε προηγουμένως για την ένσταση αντισυνταγματικότητας να πάτε να τα πείτε στην ίδια την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και θα διαπιστώσετε ό,τι αυτό για το οποίο μας καταγγέλλετε, το κάνατε πράξη εσείς».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιχείρησε από την πρώτη στιγμή να σώσει την εταιρεία από την χρεοκοπία στην οποία την οδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε «Θέλω όλοι μας να φανταστούμε τι θα γινόταν αν κάναμε δεκτή την αντισυνταγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ψηφίσουμε σήμερα το νομοσχέδιο. Να σκεφτούμε όλοι ποια θα είναι κατάσταση στην ΔΕΗ, στην μετοχή της, στις τράπεζες και ποιο θα είναι το μέλλον του τόπου. Εμείς στηρίζουμε το νομοσχέδιο γιατί στηρίζουμε μια Ελλάδα με μέλλον» εξηγώντας παράλληλα πως αν καταρρεύσει η εταιρεία θα καταρρεύσει η εθνική οικονομία.

«Θέλει θράσος αυτό που κάνετε. Σήμερα συζητούμε το νομοσχέδιο γιατί η δική σας κυβέρνηση διέλυσε την ΔΕΗ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η εταιρεία και οι εργαζόμενοί της. Εσείς ευθύνεστε. Εμείς προσπαθούμε να σώσουμε την ΔΕΗ και εσείς καταθέτετε ένσταση αντισυνταγματικότητας. Παραλάβατε το 2015 μια ΔΕΗ υγιή και την παραδώσατε κατεστραμμένη» πρόσθεσε από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Θάνος Πλεύρης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments