Διεθνή

Κλιματική αλλαγή: Διαδηλώσεις στην Αυστραλία και σε όλο τον κόσμο

Κλιματική αλλαγή: Διαδηλώσεις στην Αυστραλία και σε όλο τον κόσμο
Κλιματική αλλαγή: Ο πλανήτης εκπέμπει "SOS" με τις κυβερνήσεις να καλούνται να βρουν λύσεις προκειμένου να περιορίσουν τις βλαβερές συνήθειες. Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο με την αρχή να γίνεται στην Αυστραλία.

Κλιματική αλλαγή: Ξεκίνησαν σήμερα από το Σίδνεϊ οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλοn τον κόσμο κατά της κλιματικής αλλαγής, την ώρα που η αυστραλιανή μητρόπολη περιβάλλεται από ένα πυκνό σύννεφο τοξικού καπνού το οποίο συνδέεται με τις πυρκαγιές που μαίνονται στις ανατολικές ακτές της χώρας.

Εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί μαθητές, ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που απηύθυνε η νεαρή Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Σίδνεϊ μπροστά από την έδρα του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος, που κατηγορείται ότι υποβαθμίζει την απειλή της κλιματικής αλλαγής. Στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Καίτε το μέλλον μας», «Σώστε τα κοάλα μας» ή «Σταματήστε τα ανθρακωρυχεία».

Οι διαδηλώσεις αυτές σημείωσαν μια ιδιαίτερη στροφή στην Αυστραλία, όπου από τις αρχές της ξηράς περιόδου εκατοντάδες πυρκαγιές σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση κατακαίουν τις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας (νοτιοανατολικά) και του Κουίνσλαντ (βορειοανατολικά). Από τις αρχές Οκτωβρίου, έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν και τουλάχιστον 15 εκατομμύρια στρέμματα κάηκαν από τις πυρκαγιές αυτές.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, στόχος των διαδηλωτών, απέρριψε οργισμένα κάθε σχέση ανάμεσα στις πυρκαγιές αυτές και την κλιματική αλλαγή. Η κυβέρνησή του είναι ένθερμος υποστηρικτής της πολύ ισχυρής και επικερδούς μεταλλευτικής βιομηχανίας της Αυστραλίας. «Η αδράνεια της κυβέρνησής μας όσον αφορά την κλιματική κρίση ενίσχυσε τις πυρκαγιές», δήλωσε ο Σίαν Μπρόντερικ, ένας διαδηλωτής που είναι υπεύθυνος για την απεργιακή κινητοποίηση στα σχολεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments