Οικονομία

Πότε έρχεται το κοινωνικό μέρισμα και ποιους αφορά

Πότε έρχεται το κοινωνικό μέρισμα και ποιους αφορά
Η κυβέρνηση ψάχνει πώς και σε ποιους θα μοιράσει το κοινωνικό μέρισμα, περιμένοντας τα πρώτα στοιχεία από τις τράπεζες.

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις για το μέρισμα, τις οποίες θα λάβει ο πρωθυπουργός σε συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο, μετά το πέρας του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας και την επιστροφή του από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Οι τελικοί δικαιούχοι του μερίσματος θα αποσαφηνιστούν από το τελικό ύψος στο υπερπλεόνασμα, το οποίο θα μπορέσει να διανεμηθεί πριν αλλάξει ο χρόνος.

Το οικονομικό επιτελείο κινείται βάσει εκτιμήσεων και πιθανότατα το τελικό ποσό πιθανώς να υπερβαίνει τα 500 εκατομμύρια. Ως εκ τούτου, ακόμα, η τελική λίστα των δικαιούχων δεν έχει οριστεί, ωστόσο θεωρούνται οι δικαιούχοι του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος και άλλες ευπαθείς ομάδες όπως πχ οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως βούληση της κυβέρνησης είναι, εκτός από τους ευάλωτους, να υπάρξει επιπλέον στήριξη σε όσους άντεξαν το βάρος της υπερφορολόγησης.

Από το Μαξίμου αναφέρουν πως μέρος της υπερ – αποδόσης του προϋπολογισμού του 2019 αναμένεται να διοχετευθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως σε μακροχρόνια ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ, ανάλογα, με το ύψος του μερίσματος υπάρχει εισήγηση να υπάρξει επιστροφή φόρου μέχρι ενός συγκεκριμένου εισοδηματικού ορίου είτε εντός του Δεκεμβρίου, είτε εντός του πρώτου τριμήνου του 2020.

Πάντως, με τις τελικές αποφάσεις, το Υπουργείο Οικονομικών διαθέτει τα πλήρη στοιχεία προκειμένου να πιστώσει άμεσα στους λογαριασμούς τους το επίδομα, ενώ στο τραπέζι υπάρχουν και άλλα σενάρια όπως να υπάρξει επιστροφή μέρους των φόρων της χρονιάς σε φορολογούμενους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments