Πολιτική

Δημήτρης Οικονόμου: Είχαμε αποφασίσει ότι θα φεύγαμε αν ο Ερντογάν ξεπερνούσε τα όρια

Δημήτρης Οικονόμου: Είχαμε αποφασίσει ότι θα φεύγαμε αν ο Ερντογάν ξεπερνούσε τα όρια
Δημήτρης Οικονόμου: Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, η εκδήλωση κυλούσε ομαλά, μέχρι την ώρα που ανέβηκε στο βήμα ο Ερντογάν.

Δημήτρης Οικονόμου: «Είχαμε αποφασίσει εκ των προτέρων ότι θα αποχωρήσει η ελληνική αντιπροσωπεία από την εκδήλωση στα Ύψαλα, εάν ξεπερνούσε τα όρια ο Ερντογάν», δήλωσε πριν λίγη ώρα σε συνέντευξη του στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου. Ο ίδιος ανέφερε πως κατά την αποχώρηση της ελληνικής αποστολής, κάποιος Τούρκος αξιωματούχος τον ρώτησε αν συμβαίνει κάτι και ο ίδιος απάντησε ότι μετά από αυτά που άκουσε, πρέπει να αποχωρήσει.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το οξύμωρο είναι το ότι ο Ταγίπ Ερντογάν υπαινίχθηκε ότι η Ελλάδα θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή, όταν η ίδια η Τουρκία δημιουργεί τετελεσμένα στην Κύπρο εδώ και 40 χρόνια. Αμέσως μετά την αποχώρηση ο διπλωματικός σύμβουλος του υπουργείου Ενέργειας ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών και τον πρέσβη και ο ίδιος ενημέρωσε τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, οι δύο πρώτες ώρες της εκδήλωσης κύλησαν ομαλά χωρίς προκλήσεις, μέχρι την ώρα που ανέβηκε στο βήμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο τέλος της εκδήλωσης. Ο Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, όταν μεταξύ άλλων άφησε αιχμές για την χώρα μας λέγοντας ότι κάποιοι άρχισαν να απειλούν την κυβέρνηση της Λιβύης, με αφορμή τη συμφωνία που υπέγραψε με την Άγκυρα για τις θαλάσσιες ζώνες

Τα όσα δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε χθες (30/11) ανυποχώρητος στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, διαμηνύοντας ότι η Άγκυρα δεν θα υποκύψει. Η συμφωνία, ανέφερε, θα εγκριθεί από το τουρκικό κοινοβούλιο. Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: «Κάποιοι αντί για δίκαια διανομή των πηγών στην ανατολική Μεσόγειο προτιμούν την ρητορική της απειλής και των εκβιασμών. Καμία χώρα δεν είναι πιο πάνω από το διεθνές δίκαιο. Κανένας δεν μπορεί να φτάσει κάπου με την λογική το έκανα και τελείωσε. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε τέτοια ζητήματα».

Μάλιστα, σημείωσε ότι «δύο γεωτρύπανα μας το Φατίχ και το Γιαβούζ και 2 σεισμογραφικά μας πλοία συνεχίζουν τις εργασίες τους. Δεν θα τραβήξουμε από εκεί τα πλοία μας επειδή αυτοί ξεφωνίζουν. Με την Λιβύη κάναμε τη συμφωνία μας. Τώρα άρχισαν να απειλούν την Λιβύη. Μετά η συμφωνία θα έρθει στο κοινοβούλιο μας και θα προχωρήσουμε το θέμα σε άλλη μορφή. Από τις γεωτρήσεις μας δεν θα έρθει σύγκρουση ή αίμα αλλά ειρήνη και ευημερία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments