Πολιτική

Χρήστος Σταϊκούρας: «Στις 17 του μηνός ανοίγει η εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα»

Χρήστος Σταϊκούρας: «Στις 17 του μηνός ανοίγει η εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα»
Χρήστος Σταϊκούρας: Χθες βράδυ ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε το ποσό που θα καταβληθεί στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. Σήμερα ανακοίνωσε την ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής για την καταβολή της αίτησης του επιδόματος.

Χρήστος Σταϊκούρας: Στις 17 του μηνός θα ανοίξει η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για την υποβολή των αιτήσεων των Δικαιούχων για το Κοινωνικό μέρισμα  δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο Υπουργός χθες βράδυ από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε τον αριθμό των δικαιούχων του μερίσματος αλλά και το ποσό που θα κατατεθεί στα χιλιάδες νοικοκυριά.

Διευκρίνισε επίσης ότι η πλατφόρμα θα είναι πιο απλή και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου και από τις 27 του μηνός θα αρχίζουν να πιστώνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Όλα τα χρήματα θα έχουν πιστωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.

Το Κοινωνικό Μέρισμα των 700 ευρώ θα καταβληθεί συνολικά σε 250.000 νοικοκυριά, ενώ το προς διανομή ποσό, ανέρχεται στα 175 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αναμένεται να δώσει βαθιά ανάσα στα νοικοκυριά. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, και ψηφίζεται σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί και τροπολογία με την οποία προωθείται μείωση του ΦΠΑ σε φάρμακα βαρύτατων ασθενειών από το 13% στο 6% και κατάργηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης σε αυτοκίνητα πολυτέκνων. Ο κ. Σταϊκούρας είπε, επίσης, ότι ανακοινώθηκαν την Πέμπτη οι δικαιούχοι, γιατί έπρεπε να εξαντληθούν όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια και να πάρουν μέρισμα περισσότεροι δικαιούχοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments