Διεθνή

Τουρκία: Ετοιμάζεται να βγάλει και τρίτο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο

Τουρκία: Ετοιμάζεται να βγάλει και τρίτο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο
Τουρκία: Η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» αναφέρει πως η γειτονική χώρα ετοιμάζεται να προχωρήσει στην αγορά ενός τρίτου γεωτρύπανου, το οποίο θα στείλει για γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Τουρκία: Έτοιμη να προχωρήσει στην αγορά ενός τρίτου γεωτρύπανου και μάλιστα άμεσα είναι η Άγκυρα, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ». Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Νέα κίνηση – 3ο Γεωτρύπανο», η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ανάμεσα στις χώρες με τις οποίες βρίσκεται σε επαφές η γειτονική χώρα για την αγορά του γεωτρύπανου είναι η Νορβηγία, από την οποία η Τουρκία είχε αγοράσει τα δύο προηγούμενα, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει διεργασίες και για παραγωγή εγχώριων υλικών για τα γεωτρύπανα, ώστε η Τουρκία να μην εξαρτάται από το εξωτερικό.

«Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το Φατίχ και το Γιαβούζ επισπεύστηκαν οι διεργασίες για την αγορά και τρίτης πλατφόρμας», αναφέρει στο δημοσίευμα της η «Γενί Σαφάκ», επισημαίνοντας παράλληλα πως η Τουρκία με την αγορά αυτή θα αυξήσει τα πλοία για έρευνες και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο στα πέντε.

Επίσης, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα υποστηρίζει ότι συνεχίζει τα προληπτικά βήματα στην ανατολική Μεσόγειο και προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ανάγκες της για απόκτηση τεχνογνωσίας και περαιτέρω έμπειρου προσωπικού στις ερευνητικές και γεωτρητικές δραστηριότητές της ξεκινά προσπάθεια για παραγωγή εγχώριων υλικών και εκπαίδευση προσωπικού. Την εκπαίδευση και στελέχωση του νέου γεωτρύπανου με έμπειρο τουρκικό προσωπικό θα αναλάβει η θυγατρική της κρατικής Εταιρείας Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) η Offshore Technology Center (OTC).

Το «παράγγελμα» όπως αναφέρει η «Γενί Σαφάκ» έδωσε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας πριν από λίγους μήνες ότι συζητείται και η έλευση τρίτου πλωτού γεωτρύπανου στην ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια ώρα, η πολεμική που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει και απασχολεί έντονα τα τουρκικά ΜΜΕ, με το λήμμα/hashtag #GREECE να είναι από τα δημοφιλέστερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της γείτονος. Πάμπολλες οι αναρτήσεις με στόχο την Ελλάδα και οι εθνικιστικές… ιαχές με αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή, το πέταγμα των Ελλήνων στη θάλασσα κ.ο.κ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments