Αθλητισμός

Ξάνθη – ΑΕΚ 0-1

Ξάνθη – ΑΕΚ 0-1
Ξάνθη - ΑΕΚ: Μεγάλη νίκη για την Ένωση στα Πηγάδια με 1-0 και χρυσό σκόρερ τον Κώστα Γαλανόπουλο στην πρεμιέρα του Μάσιμο Καρέρα.

Ξάνθη – ΑΕΚ: Η Ένωση νίκησε στο ντεμπούτο του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η αποβολή του Βασίλη Φασίδη – με δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών – ήταν αυτή που ουσιαστικά οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη μέσα στα Πηγάδια. Το παρθενικό φετινό τέρμα του Κώστα Γαλανόπουλου χάρισε στον Μάσιμο Καρέρα το “τρίποντο” στο ντεμπούτο του στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο.

Παράλληλα, ήταν και η πρώτη εκτός έδρας επιτυχία της “Ένωσης” μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες και τρεις συνεχόμενες ήττες. Έτσι, η Ένωση επέστρεψε στην τρίτη θέση, καταφέρνοντας να κρατήσει για δεύτερη σερί αγωνιστική απαραβίαστη την εστία της και παρέμεινε αήττητη από τους Θράκες από το 2015 κι έπειτα, όταν και επέστρεψε στη Super League (τρεις ισοπαλίες και δυο επιτυχίες).

Αντίθετα, για τον Γιώργο Παράσχο, το 555ο παιχνίδι του στη μεγάλη κατηγορία δε στέφθηκε με επιτυχία. Μάλιστα, στα οκτώ τελευταία παιχνίδια η Ξάνθη έχει μόλις μια νίκη, πετυχαίνοντας παράλληλα μόνο δυο γκολ στο διάστημα αυτό.

<script src=”https://player.glomex.com/integration/1/glomex-player.js”></script><glomex-player data-integration-id=”40599y13k3r05e4o” data-playlist-id=”v-bz5er0q8l4mx-se” data-width=”588″ data-height=”330″></glomex-player>

Το ματς:

Η ΑΕΚ είχε καλύτερη παρουσία στο πρώτο ημίχρονο χωρίς όμως να αξιοποιήσει την εδαφική της υπεροχή, αφού οι επιθετικοί της έμειναν μακριά από τα γκολπόστ του Άμπαντ. Στην χαμηλή αγωνιστική ποιότητα της αναμέτρησης συνετέλεσε και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, δεδομένης της συνεχούς βροχόπτωσης των τελευταίων δυο ημερών. Η ΑΕΚ θέλοντας να πάρει την ρεβάνς της πρώτης φετινής της ήττας από την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ προσπάθησε να βγει επιθετικά από τα πλάγια αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι συνέχισαν με την τακτική που είχε πρωτοεφαρμόσει ο απομακρυνθείς Κίκο Ραμίρεθ, όπου το αποτέλεσμα ήταν το κυρίαρχο και σε βάρος του θεάματος. Αλλωστε με την τακτική αυτή η θρακική ομάδα συνέχισε ακόμα και μετά την αποπομπή του Ισπανού τεχνικού. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με κατοχή 43-57% και με τελικές 3-5 χωρίς όμως γκολ.

Στην επανάληψη, στο 67′ σε μια μονομαχία Φασίδη- Χούλτ, ο δεύτερος σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο, ο Θεσσαλονικέας ρέφερι καταλόγισε πέναλτι, αλλά συμβουλευθείς το VAR ανακάλεσε την αρχική του απόφαση δίνοντας συνέχεια στο παιχνίδι. Στο 72΄και 77΄ο Φασίδης της Ξάνθης, αντίκρισε διαδοχικές κίτρινες κάρτες με συνέπεια να αποβληθεί αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

Με την αριθμητική της υπεροχή στο τελευταίο τέταρτο η ΑΕΚ πίεσε βγήκε ακόμα επιθετικότερα και στο 83′ είχε μια καλή στιγμή με σουτ του Λιβάγια που όμως έδιωξε σε κόρνερ ο Αμπαντ.

Η σχετική αυτή υπεροχή για την Ενωση καρποφόρησε στο 84΄με τον Γαλανόπουλο. Ο Κρίστισιτς έκανε τακουνάκι στον Ολιβέιρα, η μπάλα στρώθηκε στον Γαλανόπουλο μετά από απομάκρυνση του Σόσα και ο χαφ των φιλοξενούμενων με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμπαντ για να δώσει έτσι προβάδισμα νίκης στην ΑΕΚ με 0-1. Η ΑΕΚ τελικά με καλή κυκλοφορία και σωστή διάταξη πήρε το νικηφόρο αποτέλεσμα έχοντας ως καλύτερο παίκτη της τον Χουλτ, που «όργωσε» την αριστερή πλευρά του γηπέδου και πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (80’ Βέρντε), Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς, Χουλτ, Μάνταλος, Λιβάγια (88’ Σιμόες), Ολιβέιρα (90’+ Γιακουμάκης)

Ξάνθη: Αμπάντ, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Λισγάρας (87’ Εντουάρντο), Φασίδης, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Σόσα, Τζουρίτσκοβιτς (73’ Ντε Αμορίμ), Στάρτζεον, Μπαριέντος (81’ Τερκί)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments