Διεθνή

Βρετανία: Χωρίς Μακντόνελ η επόμενη “σκιώδης” κυβέρνηση των Εργατικών

Βρετανία: Χωρίς Μακντόνελ η επόμενη “σκιώδης” κυβέρνηση των Εργατικών
Βρετανία: Ο τομεάρχης των Οικονομικών των Εργατικών, Τζον Μακντόνελ, δεν θα περιλαμβάνεται στο επόμενο "σκιώδες" υπουργικό συμβούλιο του κόμματός του μετά τη βαριά εκλογική ήττα.

Βρετανία: Ο τομεάρχης των Οικονομικών των Εργατικών, Τζον Μακντόνελ, δεν θα περιλαμβάνεται στο επόμενο “σκιώδες” υπουργικό συμβούλιο του κόμματός του μετά τη βαριά εκλογική ήττα του κόμματος από τον Μπόρις Τζόνσον, όπως δήλωσε ο ίδιος. Οι Εργατικοί, υπό την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν, υπέστησαν την Πέμπτη, τη χειρότερη εκλογική ήττα τους από το 1935, κερδίζοντας 203 έδρες.

Οι Συντηρητικοί κέρδισαν 365 έδρες, εξασφαλίζοντας απόλυτη πλειοψηφία 80 εδρών στο βρετανικό Κοινοβούλιο. «Ο νέος ηγέτης θα έρθει, θα διορίσει το σκιώδες υπουργικό συμβούλιο, δεν θα είμαι μέλος αυτού του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου. Έκανα αυτό που μου αναλογούσε», είπε ο Μακντόνελ στην τηλεόραση του BBC. «Πρέπει να προχωρήσουμε σε εκείνο το στάδιο με εκείνον τον νέο ηγέτη»

Ο Κόρμπιν δήλωσε χθες ότι θα παραμείνει επικεφαλής των Εργατικών μέχρι να επιλεγεί ο διάδοχός του το ερχόμενο έτος.

Μιλώντας στο Sky News, ο Κόρμπιν είπε ότι το εθνικό εκτελεστικό συμβούλιο των Εργατικών θα συνεδριάσει «στο άμεσο μέλλον» και θα ορίσει το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή της νέας ηγεσίας. «Εκλέχθηκα για να ηγηθώ του κόμματος και πιστεύω ότι το υπεύθυνο δεν είναι να αποχωρήσω αμέσως και δεν θα το κάνω. Θα μείνω εδώ μέχρι να εκλεγεί κάποιος που θα με διαδεχθεί και τότε θα παραιτηθώ αμέσως», δήλωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments