Κόσμος

Τουρκία: Οπλισμένο το drone που έστειλε στα κατεχόμενα [vid]

Τουρκία: Οπλισμένο το drone που έστειλε στα κατεχόμενα [vid]
Τουρκία: "Το drone εστάλη για να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας - Οπλισμένο το drone σύμφωνα με το Anadolu.

Τουρκία: Οι Τούρκοι έστειλαν το πρώτο στρατιωτικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος στα κατεχόμενα. Το ανακοίνωσε και επίσημα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι. Πρόκειται για ένα Bayaraktar TB2, που προσγειώθηκε στο Λευκόνοικο, στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον Οκτάι, το drone εστάλη «για να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα» σημειώνοντας ότι «θα πετά πάνω από την ανατολική Μεσόγειο και θα προστατεύει τα συμφέροντα της ΤΔΒΚ και της χώρα μας και θα υπηρετεί την σταθερότητα και την ειρήνη της περιοχής». Η δήλωση έγινε λίγο αφότου ένα Bayaraktar TB2 προσγειώθηκε, μετά από «πράσινο» φως που έδωσε η «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα.

Δείτε την ανάρτηση του Τούρκου Αντιπροέδρου:

Θυμίζουμε πως η κυπριακή κυβέρνηση χαρακτήρισε ως άλλη μία αποσταθεροποιητική ενέργεια της Τουρκίας τη λειτουργία βάσης στο κατεχόμενο «Λευκόνοικο» για τουρκικά UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη). O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δεν απέκλεισε η Κύπρος να καταγγείλει διεθνώς τη νέα αυτή τουρκική ενέργεια, δηλώνοντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Aυτό θα το μελετήσουμε γιατί είναι μια νέα εξέλιξη. Θα συζητηθεί το θέμα με τον υπουργό Εξωτερικών και θα ληφθούν αποφάσεις».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η τουρκική αποστολή θα περιοριστεί σε αεροσκάφη που δεν φέρουν οπλισμό, καθώς δεν υπάρχει «ανάγκη» για ένοπλες δυνάμεις. Όμως νωρίτερα, ο Τ/κ πρωθυπουργός δήλωσε ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη» για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play