Ελλάδα

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο “Μητέρα” μεταφέρεται το βρέφος που είχε εγκαταλειφθεί

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο “Μητέρα” μεταφέρεται το βρέφος που είχε εγκαταλειφθεί
Καλαμάτα: Στο κέντρο βρεφών «Μητέρα» θα μεταφερθεί το νεογέννητο βρέφος, το οποίο βρέθηκε σε κάδο απορριμάτων στην Καλαμάτα.

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο της Καλαμάτας βρίσκεται το βρέφος , που εγκατέλειψε η μητέρα του σε κάδο απορριμμάτων και το οποίο σώθηκε «από θαύμα» χάρη σε μια γυναίκα που άκουσε το κλάμα του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κέντρο βρεφών «Μητέρα» έχει ήδη επικοινωνήσει με το νοσοκομείο της Καλαμάτας για να φιλοξενήσει το παιδί μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει και έχει δηλώσει έτοιμο για να γίνει αυτό άμεσα.

Βάσει των όσων μεταδόθηκαν, πρόκειται για έναν ξενώνα που μπορεί να φιλοξενήσει τόσο παιδιά αλλά και μητέρες που δεν είναι αποφασισμένες τι θα κάνουν με το παιδί τους και να τους παρέχουν φιλοξενία, στήριξη και ενημέρωση για τα επόμενα βήματα. Η νεαρή μητέρα, η οποία κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς λίγες ώρες αργότερα, ανέφερε πως η απόγνωση την οδήγησε να πετάξει το μωρό της στα σκουπίδια γιατί δεν έχει χρήματα να το μεγαλώσει.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η 24χρονη με καταγωγή από τη Γεωργία ζούσε εκεί μαζί με την οικογένειά της μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, όταν πήρε την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα για να γεννήσει και να βρει δουλειά. Μάλιστα, όπως η ίδια είπε στους αστυνομικούς, ήρθε στην Ελλάδα διότι η οικογένειά της δεν είχε αποδεχτεί την εγκυμοσύνη της. Σε βάρος της 24χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα παιδοκτονίας και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Καλαμάτα: Τι ανέφερε η γυναίκα που βρήκε το μωρό στον κάδο

Η Βίκυ Τσώνη, η οποία εντόπισε το μωρό στη σακούλα μέσα στον κάδο, περιέγραψε στους δημοσιογράφους το πως το βρήκε αλλά και τον αγώνα που έκανε για να το βγάλει, καθώς λόγω του βάθους του κάδου δεν ήταν δυνατό να πιάσει τη χάρτινη σακούλα μέσα στην οποία βρισκόταν το μωρό. Έτσι, άφησε ανοιχτό τον κάδο, βάζοντας ένα ξύλο προκειμένου το καπάκι του να μην κλείσει και το μωρό να έχει αέρα, και καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια. «Άκουγα το μωρό να κλαίει και του έλεγα “μωρό μου, μην κλαις θα γίνεις καλά”» είπε η κ. Βίκυ Τσώνη.

Όπως ανέφερε, οι λίγοι περαστικοί δεν πίστευαν ότι μπορούσε ένα μωρό να βρίσκεται μέσα στο κάδο, και της έλεγαν πως μάλλον θα ήταν γατάκια. Η ίδια όμως επέμεινε, κάλεσε την Αστυνομία που έσπευσε στο σημείο κι έτσι το μωρό διασώθηκε.

Η κ. Τσώνη, όπως δήλωσε, δεν είναι μητέρα, ωστόσο δεν μπορεί να καταλάβει ποιος άνθρωπος θα μπορούσε να το κάνει αυτό και να πετάξει το μωρό στο κάδο απορριμμάτων. Ο υπόγειος κάδος θα γινόταν ο τάφος του, αν δεν άκουγε η ίδια το κλάμα του μωρού την ώρα που πήγε να πετάξει τα σκουπίδια της και δεν ειδοποιούσε την Αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments