Τεχνολογία

Αφιερωμένο στην αρχή του χειμώνα το σημερινό Doodle της Google

Αφιερωμένο στην αρχή του χειμώνα το σημερινό Doodle της Google
Στην επίσημη έναρξη του Χειμώνα είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της google.

Ο περισσότερος κόσμος έχει στο μυαλό του ότι ο Χειμώνας έρχεται με την αρχή του Δεκεμβρίου. Η αλήθεια είναι ότι ο δωδέκατος μήνας του χρόνου φέρνει περισσότερο κρύο από κάθε άλλον. Ωστόσο ο Χειμώνας ξεκινάει επίσημα στις 22 Δεκεμβρίου. Τότε παρατηρείται η μικρότερη ημέρα του χρόνου και ορίζεται ως η επίσημη έναρξη του χειμώνα. Αντίστροφα, στο Νότιο Ημισφαίριο παρατηρείται η μεγαλύτερη και ορίζεται ως επίσημη έναρξη Καλοκαιριού.

Όταν ο Ήλιος φτάνει στο φθινοπωρινό ισημερινό σημείο του το Σεπτέμβριο, υπάρχει περίπου ίση μέρα και νύχτα, αλλά στη συνέχεια σταδιακά αυξάνεται η νύχτα σε βάρος της μέρας. Όταν ο Ήλιος περάσει το χειμερινό ηλιοστάσιο, αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά στον ουρανό, με αποτέλεσμα η ημέρα να κερδίζει ξανά το χαμένο «έδαφος», εωσότου στην εαρινή ισημερία το φως και το σκοτάδι έχουν πάλι σχεδόν ίση διάρκεια.

Το χειμερινό ηλιοστάσιο δεν «πέφτει» πάντα την ίδια ημερομηνία, αλλά κυμαίνεται μεταξύ της 20ής και της 23ης Δεκεμβρίου, με πιο πιθανές ημερομηνίες την 21η και την 22α. Την τελευταία φορά που το χειμερινό ηλιοστάσιο έπεσε στις 23 Δεκεμβρίου ήταν το 1903 και δεν θα ξανασυμβεί πριν το 2303. Οι ημερολογιακές αυτές διακυμάνσεις οφείλονται στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο.

Το 2019 ο χειμώνας μπήκε και επίσημα στις 22 Δεκεμβρίου. Η Google συνηθίζει να τιμάει τέτοιες ημέρες ή σημαντικά πρόσωπα με τα doodles της. Αυτό έγινε και σήμερα με τους χρήστες να αντικρίζουν τη γη έχοντας πάνω της έναν χιονάνθρωπο.

Δείτε τη σχετική φωτογραφία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments