Αθλητισμός

Κέβιν Πάντερ: Από την εμπιστοσύνη του Μπλατ στο DNP και στη Σερβία

Κέβιν Πάντερ: Από την εμπιστοσύνη του Μπλατ στο DNP και στη Σερβία
Κέβιν Πάντερ: Ο Αμερικανός άσος ξεκίνησε την καριέρα του στον Ολυμπιακό με έναν πολύ καλό τρόπο, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και πλέον βαδίζει προς... Βελιγράδι μεριά.

Κέβιν Πάντερ: Ο Αμερικανός γκαρντ δεν μετράει παρά μερικούς μήνες στον Ολυμπιακό, καθώς αποκτήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε μετά από μια εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Βίρτους Μπολόνια στο Basketball Champions League. Ωστόσο, οι γνώμες για τον ίδιο ήταν διφορούμενες, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν ότι δεν θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος μιας ομάδας Ευρωλίγκα, όπως είναι οι «ερυθρόλευκοι». Έτσι, ουσιαστικά, ο 26χρονος γκαρντ έπρεπε εξ αρχής να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ, καθώς  και ο Κεμστούτις Κεμζούρα τον πρώτο καιρό στον πάγκο του Ολυμπιακού, τον στήριζαν πλήρως και ο τρόπος που αγωνιζόταν τράβηξε το ενδιαφέρον αμφότερων από την αρχή της προετοιμασίας. Παράλληλα, ο Αμερικανός κεφαλαιοποιούσε αυτή την εμπιστοσύνη και στο ξεκίνημα της σεζόν στην Ευρωλίγκα. Ξεκίνησε με 11 πόντους στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση στην ήττα από τη Βιλερμπάν, που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Μπλατ στους «ερυθρόλευκους», ενώ τον ίδιο αριθμό πόντων πέτυχε και κόντρα στη Βαλένθια στο ντεμπούτο του Κεμζούρα.

Ακολούθησαν 16 πόντοι στην ήττα από την Ζενίτ με 2/12 τρίποντα, 2 πόντοι σε κακό ματς στην Μπασκόνια και οι 16 του πόντοι στην Μόσχα. Ωστόσο, από εκεί και πέρα η απόδοση του έπεσε αισθητά, τόσο σε λεπτά συμμετοχής όσο και σε αγωνιστική δράση. Με την Μακάμπι 23 λεπτά και 4 πόντοι, με την Εφές 19 λεπτά και 8 πόντοι, 12 λεπτά και χωρίς πόντους με Ζαλγκίρις, DNP με Μπάγερν, 7 λεπτά με Άλμπα, 5 λεπτά με Αρμάνι (4 πόντοι), DNP κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά κι ισχνή παρουσία στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ, όπου αν και έλειπε ο Σπανούλης, στα 12 λεπτά που πάτησε παρκέ δεν μπόρεσε να βοηθήσει.

Από εκεί και έπειτα; Μόνο προπονήσεις. Σε δύο ακόμα ματς έμεινε εκτός αποστολής, με το ταξίδι στην Σερβία να είναι η αιτία για να τελειώσουν όλα. Βλέπετε, στο Βελιγράδι υπήρχε ένας παλιός γνώριμος για τον Πάντερ. Ο λόγος για τον Ντράγκαν Σάκοτα, υπό τις οδηγίες του οποίου, η καριέρα του πήρε την ανιούσα μετά την κατάκτηση του Basketball Champions League με την ΑΕΚ το 2018. Παράλληλα, και η προοπτική του Ερυθρού Αστέρα δεν τον άφηνε και τόσο αδιάφορο. Ο ίδιος θα παρέμενε στην Ευρωλίγκα, θα έπαιζε απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης και με έναν προπονητή που τον πιστεύει και θέλει να φτιάξει ένα νέο σύνολο.

Οι Σέρβοι για να τον υπογράψουν έπρεπε να προλάβουν την διορία της Ευρωλίγκας (25/12) και έτσι έντειναν τις προσπάθειές τους. Για να ολοκληρωθεί το deal έπρεπε να καλυφθεί το οικονομικό κομμάτι. Ποιος θα πληρώσει τι και πως θα ρυθμιστεί και ο μισθός του αθλητή. Από την στιγμή που ο Ερυθρός Αστέρας πρότεινε ότι θα πληρώσει το υπόλοιπο του συμβολαίου του, τα πράγματα ήταν ακόμα πιο εύκολα. Οι Πειραιώτες θα του δώσουν τα… δεδουλευμένα του και πλέον θα ψάχνουν τον παίκτη που θα τον αντικαταστήσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments