Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 75 – 87: Υπόκλιση στην ισπανική ανωτερότητα

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 75 – 87: Υπόκλιση στην ισπανική ανωτερότητα
Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Παναθηναϊκός «πνίγηκε» στα λάθη του και ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ με σκορ 75 - 87, για την 16η αγωνιστική της Euroleague.

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης: Ένας κακός Παναθηναϊκός ηττήθηκε δίκαια από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία συνεχίζει να προελαύνει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της κορυφαίας ευρωπαϊκής μπασκετικής διοργάνωσης. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο παρουσιάστηκαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ χωρίς καθαρό μυαλό και σε συνδυασμό με την αστοχία τους υποκλίθηκαν στη “Βασίλισσα”, η οποία από πολύ νωρίς, χωρίς άγχος και πίεση, επέβαλλε το ρυθμό της φεύγοντας στο τέλος με το ροζ φύλλο.

Οι Άντονι Ράντολφ (22π.) και Βάλτερ Ταβάρεζ (12π., 12ριμπ.) ήταν οι κορυφαίοι για τους Ισπανούς, ενώ για τους πράσινους ξεχώρισαν οι Καλάθης και Φριντέτ με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα. Αυτή ήταν η 13η νίκη για τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο ενώ για το “τριφύλλι”, που βρίσκεται στην έκτη θέση, η ένατη. 

Το παιχνίδι:

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δεν είχαν κάτι αξιόλογο. Η Ρεάλ ήταν αυτή που σημείωσε τους πρώτους πόντους της με τον Ταβάρες ενώ ο Παναθηναϊκός με τον Φριντέτ (3-4). Μήτογλου και Καλάθης ακολούθησαν στη συνέχεια με τον πρώτο να κάνει σπουδαία δουλειά στο επιθετικό ριμπάουντ και τον δεύτερο να τροφοδοτεί τον Παπαγιάννη για το +2 και το (9-7). Από το σημείο αυτό οι “πράσινοι” ξύπνησαν και ανέβηκαν στο +5 και το 12-7. Όμως ο Λαπροβίτολα που πάτησε στο παρκέ στη θέση του Καμπάσο έδωσε σπουδαίες “απαντήσεις” για τους Μαδριλένους, αφού με δύο δικά του σερί τρίποντα και με τον Ράντολφ να βάζει το δικό του λιθαράκι οι Ισπανοί πήραν πλεονέκτημα (18-20). Το εξαιρετικό πρώτο εξάλεπτο του “τριφυλλιού” κάπως έτσι πήγε περίπατο. Τα τέσσερα λάθη του και τα 2/6 τρίποντα τον κράτησαν πίσω με την περίοδο να κλείνει με το σκορ στο 18-22.

Η έλλειψη σταθερού ρυθμού συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο για τους παίκτες του Ρικ Πιτίνο.

Τζόνσον και Τόμας πάλεψαν για να μειώσουν σε 21-24, για να έρθει ο αρχηγός με λέι απ και να φέρει το ματς στα ίσα (25-25). Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο δεν μπορούσαν να μείνουν άπραγοι. Ο τεχνικός των φιλοξενουμένων έκανε τα δικά του στο παρκέ. Παρατάσσοντας πολλά και διαφορετικά σχήματα μπέρδεψε τους γηπεδούχους και βρέθηκε στο +6 (32-38). Στα υπόλοιπα τέσσερα εναπομείναντα λεπτά οι “πράσινοι” συνέχισαν να μην είναι αποτελεσματικοί στο περιφερειακό σουτ έχοντας 4/12 και να χάνουν τα αμυντικά ριμπάουν. Έτσι μοιραία πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 34-44.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει στο παρκέ τους Καλάθη, Φριντέτ, Παπαπέτρου, Τόμας και Παπαγιάννη.

Η Ρεάλ από την μεριά της έριξε στην “μάχη” τους Καμπάσο, Τέιλορ, Ντεκ, Ράντολφ και Ταβάρες. Οι “πράσινοι” μπήκαν για να μειώσουν τη διαφορά των δέκα πόντων, οι λανθασμένες αποφάσεις τους όμως και η αναποτελεσματικότητα στο κομμάτι της εκτέλεσης του δημιούργησαν νέα προβλήματα. Η διαφορά αυξήθηκε στο +18 (39-57) και λίγο αργότερα στο 44-59. Τη στιγμή αυτή “μίλησε” η ψυχή του Καλάθη. Ο αρχηγός με δικές του ατομικές προσπάθειες και με λίγη βοήθεια από τον Φριντέτ μείωσε στους 11 πόντους (48-59) και ανάγκασε τον τεχνικό των φιλοξενούμενων να πάρει τάιμ άουτ. Οι “ανάσες” αυτές κάπως βοήθησαν τους γηπεδούχους, οι οποίοι μείωσαν κι άλλο και πήγαν στους πάγκους με το σκορ στο 58-66.

To τελευταίο μέρος δεν διέφερε σε τίποτα από τα προηγούμενα τρία.

Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο προσπάθησαν να ανεβάσουν την ένταση στην άμυνα, σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν την κατάσταση, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Ταβάρες κάρφωσε για το +13 (63-76) φτάνοντας σε νταμπλ νταμπλ με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ. Κάπως έτσι τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι ψηλοί της Ρεάλ συνέχισαν να κάνουν τη δουλειά τους και να τελειώνουν τις φάσεις, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πάλευε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Με τον Παπαπέτρου να καρφώνει ακούστηκε η κόρνα της λήξης, η οποία βρήκε νικήτρια τη “Βασίλισσα” με σκορ 75-87. 

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-44, 58-66, 75-87

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments