Πολιτική

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Κλείνει το 2019 με 31 νομοθετήματα σε πέντε μήνες

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Κλείνει το 2019 με 31 νομοθετήματα σε πέντε μήνες
Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το νομοθετικό έργο που παρήχθη μέχρι και σήμερα στο Κοινοβούλιο

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Σε έναν πρώτο απολογισμό των πεπραγμένων της από τα μέσα Ιουλίου που ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας μέχρι και σήμερα προχώρησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τα τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία, κατά την τρέχουσα Κοινοβουλευτική Περίοδο (που αυτές τις ημέρες συμπληρώνει πέντε μήνες λειτουργίας), κατατέθηκαν και επιψηφίστηκαν συνολικά 31 νομοθετήματα, συμπεριλαμβανομένων και των κυρώσεων συμβάσεων, με την κυβέρνηση της ΝΔ να εμφανίζεται άκρως ικανοποιημένη με το νομοθετικό της έργο.

Αν κάποιο από τα συγκεκριμένα νομοθετήματα ξεχωρίζει, είναι αυτό του υπουργείου Εσωτερικών για την παροχή δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, το οποίο εγκρίθηκε με το ιστορικό ρεκόρ των 288 ψήφων, ενώ ορόσημο θεωρείται βέβαια μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα και η Αναθεώρηση του Συντάγματος που είχε ξεκινήσει βέβαια από την προηγούμενη Βουλή όπως προβλέπει ο υπέρτατος νόμος.

Βέβαια, από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως τα νομοσχέδια πρόκειται να είναι πολύ περισσότερα από το νέο έτος, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου, ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης του «να φορτσάρουν ώστε να αλλάξει άρδην η εικόνα της χώρας μας προς το θετικότερο».

Παράλληλα, μέσα στο πρώτο πεντάμηνο, το Κοινοβούλιο εκτός από το νομοθετικό έργο που κλήθηκε να διεκπεραιώσει, έχει συστήσει και μια Προανακριτική Επιτροπή, οι εργασίες της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο υπάρχουν ευθύνες του τέως υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Δημήτριου Παπαγγελόπουλου στην πολυσυζητημένη υπόθεση Novartis.

Παρά το γεγονός ότι οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για έκδοση του σχετικού πορίσματος αυτόν τον καιρό, οι σχετικές διαδικασίες έχουν καθυστερήσει, καθώς μια σειρά από ζητήματα που κλήθηκαν τα μέλη της να επιλύσουν πήγαν πίσω το χρονοδιάγραμμα. Πλέον, κάποιοι κάνουν λόγο για έκδοση του πορίσματος (ή των πορισμάτων, αφού όπως όλα δείχνουν κάθε κόμμα θα εκδώσει το δικό του) εκεί κοντά στο Πάσχα, εκτός εάν αυξηθεί ο αριθμός των εβδομαδιαίων συνεδριάσεων – κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments