Διεθνή

Λιβύη: Διάσωση 32 μεταναστών από πλοίο ανθρωπιστικής οργάνωσης

Λιβύη: Διάσωση 32 μεταναστών από πλοίο ανθρωπιστικής οργάνωσης
Λιβύη: Ένα πλοίο γερμανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης, το Alan Kurdi, διέσωσε 32 μετανάστες από την Μεσόγειο την Πέμπτη. Ανάμεσά τους βρίσκονταν δέκα παιδιά και μία έγκυος.

Λιβύη: Η φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν οι μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου την Πέμπτη το βράδυ και το Alan Kurdi έσπευσε να το διασώσει στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης δύο ώρες αργότερα. Όλοι οι διασωθέντες είναι Λίβυοι. «Πόσο ασφαλής μπορεί να είναι η Λιβύη όταν οι ίδιοι οι Λίβυοι και οι οικογένειές τους θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους στη θάλασσα προκειμένου να φύγουν γρήγορα από τη χώρα;», διερωτήθηκε ο Γκόρντεν Ίσλερ, επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Eye, η οποία έχει ναυλώσει το πλοίο. 

Το Alan Kurdi κατευθύνεται προς το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, με τη Sea-Eye να προειδοποιεί ότι πλησιάζει καταιγίδα.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής διασώθηκαν επίσης 22 πρόσφυγες από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή επτά ναυτικών μιλίων νότια της Αλεξανδρούπολης, που επέβαιναν σε πνευστή λέμβο. Ειδικότερα, μετά τον εντοπισμό της λέμβου και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και γυναικόπαιδα, μεταφέροντάς τους στη συνέχεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments