Ελλάδα

Κακοκαιρία “Ζηνοβία”: Νέο αναλυτικό δελτίο της ΕΜΥ για την εξέλιξη του χιονιά

Κακοκαιρία “Ζηνοβία”: Νέο αναλυτικό δελτίο της ΕΜΥ για την εξέλιξη του χιονιά
Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για πιο έντονα φαινόμενα κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής (29/12).

Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Αρκετά δύσκολες θα είναι οι επόμενες ώρες, λόγω της κακοκαιρίας «Ζηνοβία», σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» -που θα ενταθούν από απόψε το βράδυ- θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, κυρίως στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» θα διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα και τις θερμοκρασίες «τουλάχιστον για το επόμενο διήμερο», όπως τονίζει η ΕΜΥ, που προειδοποιεί ότι «τοπικά στα βόρεια ο παγετός θα είναι ισχυρός». Σε ό,τι αφορά τις χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας «Ζηνοβία», η ΕΜΥ εκτιμά ότι χιόνια -κατά τόπους πυκνά- θα «δουν» ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης.

Στη νέα ενημέρωσή της για την κακοκαιρία «Ζηνοβία» η ΕΜΥ σημειώνει ότι «οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν μια έξαρση λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι το βράδυ» και πως ο κύριος όγκος των χιονοπτώσεων της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» -όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο- «προσδιορίζεται περισσότερο στη Βοιωτία τα νότια τμήματα της Φθιώτιδας και στη Δυτική Αττική». Δείτε το προγνωστικό δελτίο της ΕΜΥ για τα χιόνια της κακοκαιρίας «Ζηνοβία»:

H εξέλιξη του καιρού από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Στο νέο αναλυτικό δελτίο της ΕΜΥ, ο διευθυντής της Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρεται και στις ημέρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία». «Θα σημειώσουμε με δυο λόγια ότι την Τρίτη (σ.σ. παραμονή πρωτοχρονιάς) στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές ή χιονόνερο , ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν» τονίζει χαρακτηριστικά.

Οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν αύριο, Δευτέρα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments