Ελλάδα

Απαγορευτικό απόπλου τώρα: Παραμένουν δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο και Κρήτη

Απαγορευτικό απόπλου τώρα: Παραμένουν δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο και Κρήτη
Απαγορευτικό απόπλου τώρα: Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα λιμεναρχεία

Απαγορευτικό απόπλου τώρα: Σε ισχύ παραμένει και το απόγευμα το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Γλύφα-Αγιόκαμπος, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνος, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου. Oι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα πλοία και στην Κρήτη. Σύμφωνα με την τελευταία μετεωρολογική ενημέρωση νωρίς το πρωί της Τρίτης αναμένεται εξασθένηση των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο βόρειο Κρητικό και νότιο Αιγαίο πέλαγος, κάτι που θα οδηγήσει σε άρση της απαγόρευσης απόπλου.  Και οι δύο ναυτιλιακές εταιρείες της Κρήτης θα κάνουν ημερήσια δρομολόγια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφόρηση που έχουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης από την ΑΝΕΚ, το ΕΓ/ΟΓ Blue Galaxy θα αποπλεύσει από την Σούδα για Πειραιά στις 10:00 το πρωί της Τρίτης και αντίστοιχα θα γίνει ο απόπλους του ΕΓ/ΟΓ Ελευθέριος Βενιζέλος από Πειραιά για Σούδα. Σημαντικό είναι πως όλοι όσοι είχαν εκδώσει εισιτήρια ισχύουν και για το ημερήσιο δρομολόγιο της Τρίτης και δεν χρειάζεται να πάνε στα γραφεία της εταιρείας για να τα αλλάξουν. Ακριβώς το ίδιο θα γίνει και με το πλοία της ΑΝΕΚ Κρήτη ΙΙ και Blue Horizon, που εκτελούν το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο.

Αντίστοιχα , και σε ότι αφορά στις Μινωικές Γραμμές, στις 8:00 το πρωί της Τρίτης αναμένεται ο απόπλους του Κνωσσός Palace απο το λιμάνι του Πειραιά και την ίδια ώρα ο απόπλους του Φαιστός Palace από το λιμάνι του Ηρακλείου. Να σημειωθεί πως την νύχτα της παραμονής της πρωτοχρονιάς δεν εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς την Κρήτη.

Σε ότι αφορά στα δρομολόγια της πρωτοχρονιάς 1/1/2020,τα πλοία της ANEK θα εκτελέσουν διπλά δρόμολόγια, δηλαδή και στις 10:00 το πρωί (έκτακτο ημερήσιο) και στις 22:00 το βράδυ (κανονικό νυκτερινό). Αξίζει να σημειωθεί ότι πως σύμφωνα με τις έως τώρα μετεωρολογικές προγνώσεις, την Πέμπτη 2/1 αναμένεται νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και επικράτηση θυελλωδών ανέμων με πιθανότητα έκδοσης νέου απαγορευτικού απόπλου για το βράδυ της Πέμπτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments