Ελλάδα

Ζηνοβία: Εγκλωβίστηκε 20χρονος στη Βοιωτία – Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό του

Ζηνοβία: Εγκλωβίστηκε 20χρονος στη Βοιωτία – Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό του
Ζηνοβία: Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη στα Σκούρτα Βοιωτίας για τον απεγκλωβισμό 20χρονου οδηγού που έχει κολλήσει στα χιόνια.

Ζηνοβία: Ο νεαρός άνδρας εγκλωβίστηκε κοντά στο χωριό με το όχημά του λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και αφού η πυροσβεστική υπηρεσία αδυνάτισε να προσεγγίσει το σημείο αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της περιφέρειας Στερεάς με ερπυστριοφόρο όχημα της 1ης ΕΜΑΚ προκειμένου να φτάσει εκεί που βρίσκεται ο 20χρονος και να τον απεγκλωβίσει.

Ο νεαρός επικοινώνησε με το νούμερο έκτακτης ανάγκης, αναφέροντας ότι το όχημά του κόλλησε 4 χιλιόμετρα πάνω από τα Σκούρτα στη θέση «Τσιγκουράτι», περίπου στις 12 το μεσημέρι ενώ ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του.

Προσπάθησε μάλιστα να βρει τρόπο να απεγκλωβιστεί, ωστόσο το χιόνι πλέον στο σημείο είναι υπερβολικά πολύ και ειδοποίησε όσο είναι ακόμη μέρα με το κινητό του. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Οινοφύτων με επικεφαλής τον Διοικητή της Πυρονόμο Γιαννόπουλο και της εβδόμης ΕΜΑΚ όμως ακόμη και τα 4Χ4 αδυνατούν να προσεγγίσουν την περιοχή.

Έτσι ειδοποιήθηκε το ερπυστριοφόρο όχημα της πρώτης ΕΜΑΚ που ελπίζουν ότι θα μπορέσει να προσεγγίσει το εγκλωβισμένο άτομο. Επίσης στο σημείο βρίσκεται τόσο ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Βαγγέλης Παλιός, αλλά και ο Διοικητής της έβδομης ΕΜΑΚ, Αντιπύραρχος Σίμος Αποστόλου.

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα το μεσημέρι επενέβησαν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο δέκα ατόμων, λόγω ακινητοποίησης των οχημάτων τους, στην Επαρχιακή Οδό Οινόης – Μαγούλας, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.

Την ίδια ώρα, ακινητοποιημένα παραμένουν τα οχήματα που κινούνται στο ρεύμα προς Αθήνα, λίγο έξω από το στρατόπεδο εξαιτίας της «Ζηνοβίας». Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ένας άγνωστος αριθμός οχημάτων έχει εγκλωβιστεί στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στη Μαλακάσα. Η Πυροσβεστική σημειώνει πως πιθανότατα δεν μπορούν να κινηθούν λόγω συσσώρευσης υδάτων στο σημείο ενώ αναφορές έκαναν λόγο πως κινούνταν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Νέα Οδό, έχει απαγορευτεί η κίνηση λεωφορείων από το Σχηματάρι. Τα ίδια ισχύουν και από την Τραγάνα, στο ρεύμα προς Αθήνα. Από τη διασταύρωση για Ακραίφνιο μέχρι και την Υλίκη επιχειρούν εκχιονιστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments