Τεχνολογία

Αυτή είναι η εφαρμογή που έχουν κατεβάσει όλα τα παιδιά και λειτουργεί ως κατάσκοπος συγκεκριμένης χώρας

Αυτή είναι η εφαρμογή που έχουν κατεβάσει όλα τα παιδιά και λειτουργεί ως κατάσκοπος συγκεκριμένης χώρας
Η εφαρμογή ToTok κυκλοφορεί μόλις λίγους μήνες αλλά σε αυτό το διάστημα συγκέντρωσε προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών, ανά τον κόσμο, αν και ο μεγαλύτερος αριθμός χρηστών βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου εφαρμογές όπως το Skype και το WhatsApp έχουν απαγορευτεί.

Το ToTok λανσάρεται ως ένας εύκολος και ασφαλής τρόπος για συνομιλία μέσω βίντεο ή κειμένου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ωστόσο, οι New York Times αποκάλυψαν ότι η εφαρμογή ένα εργαλείο κατασκοπείας για την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ToTok για να παρακολουθεί συνομιλίες, τοποθεσίες, εικόνες και άλλα δεδομένα εκείνων που εγκαθιστούν την εφαρμογή στα τηλέφωνά τους, ανέφεραν οι ΝΥΤ, επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους στον τομέα αξιολόγησης των διαβαθμισμένων πληροφοριών και την έρευνα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν εδώ και καιρό αποκλείσει το FaceTime της Apple, το WhatsApp του Facebook και άλλες εφαρμογές κλήσης και παρουσιάζουν το ToTok ως εναλλακτική λύση για τους ομογενείς που δεν ζουν στη χώρα προκειμένου να καλούν δωρεάν τους αγαπημένους τους. 

Αν αποδειχτούν οι κατηγορίες που προσάπτονται στην εφαρμογή, τότε έχουν καταγραφεί εκατομμύρια συνομιλίες, κινήσεις, ακόμα και σχέσεις προσωπικού χαρακτήρα, όσων έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή. Η Google και η Apple φρόντισαν να αποσύρουν αμέσως την εφαρμογή από τις ηλεκτρονικές τους πλατφόρμες.

Οι New York Times επίσης αναφέρουν ότι ο εκδότης της εφαρμογής, η Breej Holding Ltd, είναι συνδεδεμένη με το DarkMatter, ένα γραφείο πληροφοριών και πειρατείας με έδρα στο Αμπού Ντάμπι, το οποίο φέρεται ότι βρίσκεται υπό διερεύνηση από το FBI για πιθανά εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments