Διεθνή

Φιλιππίνες: Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των θυμάτων – Τουλάχιστον 50 νεκρούς από τον τυφώνα Φανφόν

Φιλιππίνες: Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των θυμάτων – Τουλάχιστον 50 νεκρούς από τον τυφώνα Φανφόν
Φιλιππίνες: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα που μαζί με τις "πληγές" της μετρά και δεκάδες θύματα από τον ισχυρό τυφώνα Φανφόν.

Φιλιππίνες: Το 2019 αφήνει τη χώρα με τον φονικότερο τυφώνα, καθώς ο “Φανφόν” αφήνει πίσω του δεκάδες θύματα και ανυπολόγιστες καταστροφές. Με ως τώρα δεδομένα που έχουν καταγραφεί ο τυφώνας έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων, ενώ ακόμη αγνοούνται άλλοι πέντε ενώ ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 140. Συνολικά το φαινόμενο έχει πλήξει περισσότερους από δύο εκατομμύρια πολίτες της χώρας.

Θρήνος στις Φιλιππίνες για τους -τουλάχιστον- 50 νεκρούς από τον τυφώνα Φανφόν, που έπληξε τη χώρα τα Χριστούγεννα. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί την Κυριακή, έκανε λόγο για 41 νεκρούς, αλλά σήμερα αυξήθηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται τρία μέλη του πληρώματος πλεούμενου, που αναποδογύρισε λόγω των σφοδρών ανέμων, ένας αστυνομικός που υπέστη ηλεκτροπληξία, όταν κατέρρευσε στύλος του δικτύου ηλεκτροδότησης, και ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από δέντρο που ξεριζώθηκε. Άλλοι 143 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ πέντε άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, σχεδόν μία εβδομάδα μετά το πλήγμα του τυφώνα.

Ο τυφώνας “Φανφόν” ήταν ο φονικότερος το 2019 στις Φιλιππίνες. Το πέρασμα του, που έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις και δυνητικά καταστροφικές ριπές ανέμων, προκάλεσε πλημμύρες και καταρρεύσεις κτιρίων, κυρίως στη νήσο Βισάγιας, στο κεντρικό τμήμα του αρχιπελάγους.

Συνολικά, ο Φανφόν άφησε πίσω του πάνω από δύο εκατομμύρια πληγέντες. Τουλάχιστον 80.000 Φιλιππινέζοι φιλοξενούνται ακόμη σήμερα, Τρίτη, σε καταφύγια, όπου είναι αναγκασμένοι να κάνουν αλλαγή της νέας χρονιάς, λαμβανομένου υπόψη τους εύρους των καταστροφών. Η κατάσταση στη χώρα παραμένει τραγική, καθώς οι αρχές μετά το φαινόμενο έχουν να αντιμετωπίσουν τις ανυπολόγιστες καταστροφές που άφησε πίσω του.

Χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, δέντρα ξεριζώθηκαν ενώ πολλές από τις παραθαλάσσιες περιοχές κυριολεκτικά… ισοπεδώθηκαν. Ο τυφώνας Φανφόν — ή Ούρσουλα, όπως ονομάστηκε από τις αρχές των Φιλιππίνων — ήταν ο 210ς που έπληξε φέτος τη νησιωτική χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments