Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μπεντζαμίν Νετανιάχου από οργανώσεις της αριστεράς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μπεντζαμίν Νετανιάχου από οργανώσεις της αριστεράς
Μπεντζαμίν Νετανιάχου: Συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο μετρό Πανόρμου από δώδεκα οργανώσεις της αριστεράς, οι οποίες ζήτησαν να σταματήσει η συνεργασία της Ελλάδας με την συγκεκριμένη χώρα.

Μπεντζαμίν Νετανιάχου: Συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε στο μετρό Πανόρμου και έπειτα πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ από περίπου 100 άτομα. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Οι διαμαρτυρόμενοι έκαψαν μάλιστα μια σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και μια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στην κοινή ανακοίνωση τους οι δώδεκα οργανώσεις τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, «ο αιματοβαμμένος με το αίμα του παλαιστινιακού λαού, πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπεντζαμίν Νετανιάχου, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψει από κοινού με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον κύπριο πρόεδρο τη συμφωνία για τον EastMed. Πρόκειται για μια συμφωνία που στο επίκεντρό της βρίσκεται η αναβάθμιση της θέσης των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της εμβάθυνσης της στρατιωτικής και ενεργειακής συνεργασίας του άξονα Ελλάδας – Κύπρου –Ισραήλ – Αιγύπτου».

Οι οργανώσεις επισημαίνουν ακόμη πως η συμφωνία:

«Περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός αγωγού έκτασης 1.900 χιλιομέτρων σε μεγάλα βάθη, μέσω του οποίου θα μεταφέρεται φυσικό αέριο από κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη. Η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας τονίζοντας τη σπουδαιότητα του αγωγού για την αναβάθμιση της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κόμβο. Αυτό που δεν αναφέρει όμως, είναι ότι πρόκειται για μια επαίσχυντη συμφωνία που αποσκοπεί αποκλειστικά στην ενίσχυση της θέσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων από τα αμερικάνικα, ισραηλινά και ευρωπαϊκά ενεργειακά μονοπώλια».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η επίσκεψη του Νετανιάχου αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό που τρέφει διαχρονικά αισθήματα φιλίας για τον παλαιστινιακό λαό». Το κείμενο υπογράφουν οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Συσπείρωση, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ), Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας (ΕΚΚΕ), Κομουνιστικό Σχέδιο, Κρίση και Κριτική, Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέα Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ), ΟΚΔΕ Σπάρτακος.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η διασφάλιση της σταθερότητας επιτρέπει την ανάπτυξη όλων των χωρών της περιοχής

Λίγη ώρα πριν την υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου. Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη στενή σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ισραήλ και συζήτησαν την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε πολλά μέτωπα, όπως η αμυντική βιομηχανία, οι επενδυτικές ροές και ο τουρισμός. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε επίσης επισκόπηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και οι δύο πλευρές συνέπεσαν στην ανάλυσή τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου συμφώνησαν πως η συνεργασία για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή επιτρέπει την ανάπτυξη και την ευρωστία όλων των χωρών της γειτονιάς μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments