Διεθνή

Τουρκία: Η Βουλή ενέκρινε την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη

Τουρκία: Η Βουλή ενέκρινε την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη
Τουρκία: Η Εθνοσυνέλευση επικύρωσε το σχέδιο Ερντογάν για αποστολή στρατευμάτων στο πλευρό του Φαγιέζ αλ Σάρατζ στη Λιβύη.

Τουρκία: Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο, το οποίο επιτρέπει την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη. Τουρκία και Λιβύη έχουν υπογράψει συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα αλλά και τη συνεργασία σε στρατιωτικά ζητήματα γεγονός που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων ιδιαίτερα από την Ελλάδα. Σχετικά με τη συμφωνία των δύο χωρών και ο ΟΗΕ είχε εκφράσει την αντίθεσή του.

Σήμερα ωστόσο ήρθε και τυπικά το πράσινο φως από το τουρκικό κοινοβούλιο με τον Ερντογάν να τάσσεται και τυπικά στο πλευρό του Φαγιέζ αλ Σάρατζ. Σύμφωνα με την Hurriyet, η εξουσιοδότηση προβλέπει την ανάπτυξη τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων για ένα χρόνο στη Λιβύη, λόγω των εξελίξεων στην χώρα που απειλούν τα συμφέροντα της Άγκυρας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών επιχειρήσεων στη χώρα και των τουρκικών σκαφών που πλέουν στη Μεσόγειο.

Η αποστολή στρατευμάτων γίνεται μετά από αίτημα του πρωθυπουργού της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγέζ αλ Σάρατζ, στο πλαίσιο του μνημονίου αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών. Η τουρκική εθνοσυνέλευση επικύρωσε το αίτημα της κυβέρνησης με 325 βουλευτές να ψηφίζουν «υπέρ» και 184 ψήφους «κατά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments