Οικονομία

Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Δείτε πότε ξεκινούν – Πόσο θα διαρκέσουν

Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Δείτε πότε ξεκινούν – Πόσο θα διαρκέσουν
Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Tη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου, όπως άλλωστε συνηθίζεται, αναμένεται να ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Συγκεκριμένα, οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020. Οι ημερομηνίες των εκπτώσεων είναι σχεδόν οι ίδιες με την προηγούμενη χρονιά αφού υπάρχει μια μικρή απόκλιση μιας ή δυο ημερών.

Υπενθυμίζεται, πως οι επίσημες περίοδοι των εκπτώσεων μέσα στο έτος είναι τέσσερις, δύο χειμερινές και δύο καλοκαιρινές, ενώ είθισται μέσα αυτά τα διαστήματα κάποιες Κυριακές τα καταστήματα είναι ανοιχτά.

Με το νέο έτος λοιπόν οι καταναλωτές βρίσκονται σε “αναμμένα κάρβουνα” προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να  κινηθεί και τονωθεί η αγορά οι καταστηματάρχες αναμένεται να προβούν σε γερές προσφορές. Βέβαια δεν αποκλείεται οι εκπτώσεις για μερικά καταστήματα να έρθουν και πιο νωρίς, καθώς συνηθίζεται αρκετοί να πραγματοποιούν δεκαήμερο προσφορών πριν την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων.

Οι προσδοκίες ωστόσο παραμένουν χαμηλές.

Σε ότι αφορά τις παραδοσιακές αγορές που κινούνται στις εκπτωτικές περιόδους, την ένδυση και την υπόδηση δηλαδή, «φίλος» τους εμφανίζεται η κακοκαιρία και η είσοδος των καταναλωτών στο φετινό χειμώνα, μετά από μια παρατεταμένη καλοκαιρία τους προηγούμενους μήνες. Την ίδια στιγμή παράγοντες του εμπορίου διαπιστώνουν πως όλοι οι δείκτες της κατανάλωσης διατηρούνται στα χαμηλά επίπεδα. Το διαθέσιμο εισόδημα παραμένει συγκρατημένο ενώ τον ρόλο τους θα παίξουν και οι φορολογικές υποχρεώσεις που άδειασαν τα πορτοφόλια πριν την αλλαγή του νέου έτους.

Σημειώνεται, πως κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments