Ελλάδα

Θεοφάνεια 2020 Φθιώτιδα: Ο παπάς βούτηξε για τον σταυρό [pics]

Θεοφάνεια 2020 Φθιώτιδα: Ο παπάς βούτηξε για τον σταυρό [pics]
Θεοφάνεια 2020 Φθιώτιδα: Με ιδιαίτερο τρόπο εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Φθιώτιδα.

Θεοφάνεια 2020 Φθιώτιδα: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στη Φθιώτιδα, στην παραλία του Καινούργιου, μπροστά από τις κατασκηνώσεις της Αγίας Αικατερίνης. Ωστόσο, ένα ιδιαίτερο περιστατικό έλαβε χώρα τη στιγμή της ρίψης του σταυρού. Σύμφωνα με το “ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ Blog”, ο τοπικός εφημέριος, Ιωάννης Ελευθερίου (Παπα – Γιάννης), αφού δεν είχε κανένας το θάρρος να βουτήξει στα παγωμένα νερά για να πιάσει τον σταυρό, όπως άλλωστε προβλέπει το έθιμο και το τελετουργικό, βούτηξε ο ίδιος.

Οι χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τη στιγμή που βούτηξε ο ιερέας:

Επεισοδιακή ήταν η ρίψη του σταυρού στη θάλασσα, στη Σκάλα Κεφαλονιάς.

Την ώρα που ο ιερέας και οι πιστοί πλησίασαν στη φουρτουνιασμένη ακτή, ο αέρας έριξε τον ιερέα κάτω, στην προσπάθειά του να ρίξει τον σταυρό στο νερό. Ο παπάς σηκώθηκε με τη βοήθεια των παρευρισκομένων κι τον έριξε με τη δεύτερη προσπάθεια. Ο σταυρός ήταν δεμένος με σχοινί λόγω της φουρτουνιασμένης θάλασσας, ενώ μια τολμηρή γυναίκα μπήκε στα παγωμένα νερά και τον έπιασε.

Απρόοπτο σημειώθηκε και στη Φλώρινα. Παρά τους -3 βαθμούς Κελσίου ήταν αρκετοί οι τολμηροί που βούτηξαν. Κανένας όμως δεν τα κατάφερε. Ο ιερέας έριξε τον σταυρό πιο μακριά από εκεί που περίμεναν με αποτέλεσμα να χαθεί. Οι θαρραλέοι κολυμβητές παρέμειναν για ώρα στα παγωμένα νερά αναζητώντας τον. Ανάλογο σκηνικό διαδραματίστηκε και στον Στράτο έξω από το Αγρίνιο. Ο ιερέας που έκανε την λειτουργία έριξε τον σταυρό δεξιά από την εξέδρα, όμως όλοι οι βουτηχτές έπεσαν στην αντίθετη κατεύθυνση. «Από την άλλη, από την άλλη» φώναζαν παπάς και πιστοί κι ένας από το μπουλούκι αποφάσισε, μάλλον να βγει γιατί κρύωνε και κατά την επιστροφή του στην εξέδρα «έπεσε» πάνω στον σταυρό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments