Διεθνή

Ιράν: «Οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια των ΗΠΑ θα αντιμετωπιστεί με ολοκληρωτικό πόλεμο»

Ιράν: «Οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια των ΗΠΑ θα αντιμετωπιστεί με ολοκληρωτικό πόλεμο»
Ιράν: Αυστηρή προειδοποίηση σε όποιον προχωρήσει σε άλλη στρατιωτική ενέργεια εξέδωσε μέσω μηνύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ιράν τονίζοντας πως η χώρα του μπορεί να απαντήσει με ολοκληρωτικό πόλεμο. Χθες βράδυ το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις με "τουλάχιστον δώδεκα βαλλιστικούς πυραύλους" σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Ιράν: Πιο ξεκάθαρος δεν μπορούσε να γίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Αλί Ραμπιί σχετικά με τον τρόπο που η χώρα του προτίθεται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις από πλευράς ΗΠΑ. Με μήνυμά του τόνισε πως το Ιράν θα απαντήσει στην επόμενη στρατιωτική ενέργεια των ΗΠΑ με “ολοκληρωτικό πόλεμο” προειδοποιώντας προς πάσα κατεύθυνση πως η χώρα του είναι έτοιμη για κάθε σενάριο.

 Ο Αλί Ραμπιί εξέφρασε επίσης τις «ευχαριστίες» της κυβέρνησης του Ιράν στους Φρουρούς της Επανάστασης για την «επιτυχή» επιχείρηση.

Από την πλευρά του σύμβουλος του προέδρου του Ιράν προειδοποίησε ότι εάν ο αμερικανικός στρατός ανταποδώσει τα πλήγματα, βομβαρδίζοντας στόχους στην ιρανική επικράτεια, θα πυροδοτήσει την έναρξη πολέμου.

«Οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια των ΗΠΑ θα αντιμετωπιστεί με ολοκληρωτικό πόλεμο απ’ άκρου σ’ άκρο της περιοχής», ανέφερε μέσω Twitter ο Χισαμεντίν Ασένα, σύμβουλος του Χασάν Ρουχανί, ο οποίος συμπλήρωσε πως «οι σαουδάραβες όμως μπορεί να πάρουν διαφορετικό δρόμο, να έχουν απόλυτη ειρήνη».

Δεν έκανε σαφές τι εννοούσε με το σχόλιό του για το σουνιτικό βασίλειο, μεγάλο αντίπαλο της σιιτικής Ισλαμικής Δημοκρατίας στην περιοχή. Τεχεράνη και Ριάντ εμπλέκονται σε πολέμους μέσω ενδιαμέσων στην περιοχή για δεκαετίες, από το Ιράκ και τη Συρία ως την Υεμένη. Η Τεχεράνη έχει καλέσει επανειλημμένα το Ριάντ να καταβάλλει προσπάθειες αποκλιμάκωσης ώστε να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments