Διεθνή

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε στο φωτεινό μονοπάτι του Σουλεϊμανί με σθεναρότητα»

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε στο φωτεινό μονοπάτι του Σουλεϊμανί με σθεναρότητα»
Ιράν: Αποφασισμένο να συνεχίσει στο δρόμο που χάραξε ο Κασέμ Σουλεϊμανί είναι το Ιράν, σύμφωνα μες τον αντικαταστάτη του υποστράτηγου, Εσμαήλ Γαανί.

Ιράν: Ο νέος διοικητής της Δύναμης Αλ Κουντς του Ιράν δήλωσε ότι θα συνεχίσει την πορεία που χάραξε ο προκάτοχός του στη θέση αυτή, ο υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους την περασμένη εβδομάδα στο Ιράκ. «Θα συνεχίσουμε σε αυτό το φωτεινό μονοπάτι με σθεναρότητα», υπογράμμισε ο ταξίαρχος, Εσμαήλ Γαανί, μετέδωσε το ιρανικό κρατικό δίκτυο IRIB..

Ο νέος διοικητής της Δύναμης Αλ Κουντς σημείωσε εξάλλου ότι τα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα της Τετάρτης σε αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ θα διώξουν στο τέλος τις Ηνωμένες Πολιτείες από την περιοχή.

Νωρίτερα, αξιωματικός των «Φρουρών της Επανάστασης» προειδοποίησε ότι το Ιράν «θα πάρει σύντομα σκληρότερη εκδίκηση» μετά την επίθεση της Τεχεράνης με πυραύλους εναντίον αμερικανικών θέσεων στο Ιράκ σε αντίποινα για τον φόνο του Σουλεϊμανί, μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim. Το ιρανικό πρακτορείο επικαλέστηκε τον ανώτερο αξιωματικό Αμπντολάχ Αραγκί, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι το Ιράν φαίνεται «να υπαναχωρεί» μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που δεν προκάλεσαν θύματα μεταξύ των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ. Το Tasnim επικαλέστηκε και τον αναπληρωτή διοικητή των «Φρουρών της Επανάστασης», Αλί Φανταβί, ο οποίος δήλωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων αποτελούν επίδειξη της ιρανικής, στρατιωτικής ισχύος και πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις «δεν μπορούν να κάνουν τίποτα».

Νέα επίθεση με ρουκέτες στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης σύμφωνα με το Reuters.

Πρόκειται για μια περιοχή φυλασσόμενη και οχυρωμένη όπου στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, μεταξύ άλλων και η αμερικανική πρεσβεία. Για την επίθεση έβγαλε ανακοίνωση ο ιρακινός στρατός σύμφωνα με την οποία δεν υπήρχαν θύματα, αλλά δεν υπήρξαν περαιτέρω πληροφορίες. Συγκεκριμένα, ο ιρακινός στρατός δήλωσε χαρακτηριστικά: “Δύο ρουκέτες Κατιούσα έπεσαν εντός της Πράσινης Ζώνης χωρίς να προκληθούν θύματα. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες». Ιρακινές αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Reuters πως οι ρουκέτες προκάλεσαν φωτιά μέσα στην Πράσινη Ζώνη και τουλάχιστον μία από τις ρουκέτες έπεσε 100 μέτρα μακριά από την αμερικανική πρεσβεία. Μετά τη δολοφονία του Ιρανού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί ακολούθησαν επιθέσεις στην ιρακινή πρωτεύουσα με αυτήν να είναι η τρίτη κατά σειρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments