Διεθνή

Αραβική Θάλασσα: “Ναυμαχία” ΗΠΑ – Ρωσίας με πολεμικά πλοία των δύο χωρών να πλησιάζουν μια ανάσα [vid]

Αραβική Θάλασσα: “Ναυμαχία” ΗΠΑ – Ρωσίας με πολεμικά πλοία των δύο χωρών να πλησιάζουν μια ανάσα [vid]
Αραβική Θάλασσα: "Θερμό επεισόδιο" μεταξύ των στόλων ΗΠΑ και Ρωσίας παραλίγο να προκαλέσει ακόμη και σύρραξη, με βίντεο να αποκαλύπτει πως πλοία τα δύο χωρών έφθασαν στο... παρά πέντε σε σύγκρουση.

Αραβική Θάλασσα: Μια ανάσα από “θερμό επεισόδιο” έφθασαν οι στόλοι των δύο υπερδυνάμεων ανοιχτά της Βόρειας Αραβικής Θάλασσας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN, το ρωσικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού λίγο έλειψε να συγκρουστεί με αυτό των ΗΠΑ με τις στιγμές να καταγράφονται σε βίντεο.

Το γεγονός πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, με το αμερικάνικο πλοίο του πολεμικού ναυτικού να προειδοποιεί το αντίστοιχο της Ρωσίας, με το δεύτερο να αγνοεί επιδεικτικά κάθε εντολή των Αμερικανών. «Την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια επιχείρησης ρουτίνας στη Βόρεια Αραβική Θάλασσα, ρωσικό πολεμικό πλοίο πλησίασε απειλητικά το USS Farragut» ανακοίνωσε ο Πέμπτος Στόλος των ΗΠΑ, που επιβλέπει τις ναυτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

Το πλήρωμα του USS Farragut έριξε πέντε προειδοποιητικές βολές, το διεθνές σήμα για τον κίνδυνο σύγκρουσης και ζήτησε από το ρωσικό πλοίο να αλλάξει πορεία σύμφωνα με τους διεθνές κανόνες ναυσιπλοΐας. Αν και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ρωσικό πολεμικό αρχικά αρνήθηκε, τελικά συμμορφώθηκε και άλλαξε ρότα.

«Η αρχική άρνηση συμμόρφωσης με τους διεθνείς κανόνες και ενώ το ρωσικό πλοίο έκανε επιθετική κίνηση, αύξησε τον κίνδυνο σύγκρουσης» συμπλήρωσε στην ανακοίνωσή του ο Πέμπτης Στόλος.

Το βίντεο από την παραλίγο σύγκρουση των δύο πλοίων

Δυο αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν πως το ρωσικό πλοίο έφτασε σε απόσταση 180 ποδιών (σ.σ. στα 54 μέτρα) από το αμερικανικό πλοίο, ενώ οι δυο “γέφυρες” ήταν σε επικοινωνία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CNN, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο ανάμεσα σε πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Πριν από σχεδόν επτά μήνες, τον Ιούνιο, στον Ειρηνικό, αμερικανικά και ρωσικά πολεμικά πλοία έφτασαν τόσο κοντά σε σύγκρουση, που το αμερικανικό αναγκάστηκε να κάνει μανούβρα για να την αποφύγει!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments