Αθλητισμός

Ράλι Ντακάρ 2020: Σκοτώθηκε ο Πορτογάλος Πάουλο Γκονσάλβες

Ράλι Ντακάρ 2020: Σκοτώθηκε ο Πορτογάλος Πάουλο Γκονσάλβες
Ράλι Ντακάρ 2020: Από το 1979 στην μάχη του ράλι Ντακάρ έχουν χάσει την ζωή τους συνολικά 71 άνθρωποι εκ των οποίων 20 με μοτοσικλέτα, 6 με αυτοκίνητο, 1 με φορτηγό και 2 από τοπικές διαμάχες.

Ράλι Ντακάρ 2020: «Μαύρη ημέρα» η 12η Ιανουαρίου 2020 για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι μόνον καθώς ο Πορτογάλος αναβάτης, Πάουλο Γκονσάλβες, σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της 7ης ειδικής διαδρομής του περίφημου Ράλι Ντακάρ σε ηλικία 40 χρόνων. Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του αγώνα, που εξελίσσεται στην Σαουδική Αραβία, ο Γκονσάλβες βρήκε τραγικό θάνατο όταν έπεσε από την μοτοσικλέτα του. Αμέσως μετά την πτώση και μέχρι να φθάσει στο σημείο η ιατρική ομάδα, ο Γκονσάλβες είχε χάσει τις αισθήσεις του, ενώ μετά την αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Αυτή, ήταν η 13η φορά που ο Πορτογάλος οδηγός πήρε μέρος στον κορυφαίο αγώνα, ενώ το 2015 είχε καταλάβει την δεύτερη θέση. Από το 1979 στην μάχη του ράλι Ντακάρ έχουν χάσει την ζωή τους συνολικά 71 άνθρωποι εκ των οποίων 20 με μοτοσικλέτα, 6 με αυτοκίνητο, 1 με φορτηγό και 2 από τοπικές διαμάχες. Οι υπόλοιποι 42 άνθρωποι ήταν μη αγωνιζόμενοι και σχετίζονται με δημοσιογράφους, θεατές και παιδιά.

Για την ιστορία, στην 7η ειδική του Ντακάρ, στα αυτοκίνητα προηγείται ο Carlos Sainz (Bahrain JCW X-Raid) και τον ακολουθεί ο Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing). Στις μοτοσικλέτες πρώτος είναι ο J. Barreda (Monster Energy Honda), στα quad ο S. Vitse (Je Peux 2020-BBR Mercier), στα SSV ο B. Hildebrand (Red Bull Off-Road) και στα φορτηγά ο A. Karginov (Kamaz-Master). To ράλι ολοκληρώνεται στις 17 Ιανουαρίου. Έκανε το ντεμπούτο του το 2006 και η καλύτερή του επίδοση ήταν η δεύτερη θέση που είχε κατακτήσει το 2015. «Το ράλι ντακάρ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους φίλους και την οικογένειά του», ολοκληρώνει η ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments