Πολιτική

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Ότι ήθελε δίωξη χωρίς στοιχεία τον κατηγορεί η Ελένη Ράικου

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Ότι ήθελε δίωξη χωρίς στοιχεία τον κατηγορεί η Ελένη Ράικου
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Τη δεύτερη μέρα της κατάθεσης της στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis, η Ελένη Ράικου κατηγόρησε εκ νέου το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Δεν λέει να κοπάσει η κόντρα της Ελένης Ράικου με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Αντιθέτως όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει, αφού η κ. Ράικου εξαπέλυσε νέες κατηγορίες κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου καταθέτοντας για δεύτερη μέρα στην προανακρτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis. Στην κατάθεση της τον κατηγορεί ότι απαιτούσε την δίωξη συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων με κατασκευή πλαστών στοιχείων και ότι προσπαθούσε με πολλούς τρόπους να στήσει την υπόθεση Novartis.

Η απάντηση της σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη, για το αν πήρε εντολή από τον κ. Παπαγγελόπουλο να στείλει στη Βουλή φάκελο με πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η εξής: “Ήταν απαίτησή του. Ενώ γνώριζε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία. Ηταν απαίτησή του να κατασκευαστούν. Αυτό, άλλωστε, έκανε μετά με την κ.Τουλουπάκη. Είχε έρθει η κ.Παπαδάκου και μου είχε μιλήσει για πολιτικούς. Όλοι γνωρίζαμε ότι η κ.Παπαδάκου ήταν η φωνή του Παπαγγελόπουλου. Και μου είχε αναφέρει τον Βενιζέλο και τον Πικραμμένο”.

Κληθείσα να απαντήσει για το αν η κυρία Τουλουπάκη θα μπορούσε να εκτελέσει αντί για αυτή τις εντολές Παπαγγελόπουλου τόνισε:

“Εσείς τι λέτε; Στους τρεις μήνες σας είπα πόσα στοιχεία συγκεντρώσαμε. Αυτά που βρήκαμε εμείς διερευνήθηκαν; Η λίστα διερευνήθηκε; Βρήκαμε φαρμακευτική εταιρεία ότι έδινε λεφτά σε άλλη φαρμακευτική. Αυτά ψάχτηκαν; Με την παρέμβαση να πάει όπως πήγε το σκάνδαλο ουσιαστικά διεκόπη η διερεύνηση του σκανδάλου. Χάθηκαν λεφτά, εκατομμύρια για τη χώρα. Άλλες χώρες πήραν λεφτά από τη Novartis. Η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα εξαιτίας όλων αυτών. Κι αυτά με ευθύνη Παπαγγελόπουλου”. Κατά τη χθεσινή (14/1) πρώτη μέρα της κατάθεσης της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, κατονόμασε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν», ενώ κατήγγειλε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος της διότι δεν θέλησε να στήσει την πολιτική σκευωρία με φόντο την υπόθεση της Novartis. 

Κατήγγειλε παρεμβάσεις στη διερεύνηση υποθέσεων

Περιέγραψε πλήρως και με στοιχεία το πώς ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με προπομπό φίλα προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδες και δημοσιογράφους, προχωρούσαν σε παρεμβάσεις στη διερεύνηση υποθέσεων και όταν εκείνη δεν ενέδιδε, της ασκούσαν πειθαρχικές διώξεις. Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς φέρεται να κατέθεσε πως ήταν εκείνη που «ονομάτισε» τον κ.Παπαγγελόπουλο ως «Ρασπούτιν», μιλώντας σε δικαστικούς συντάκτες, καθώς ήταν ένα προσωνύμιο που έλεγε ο ίδιος γι αυτόν αστειευόμενος… κι απόρησε πώς η τότε κυβέρνηση τον στήριζε σε αυτές τις μεθοδεύσεις που έκανε σε δικαστικές υποθέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments