Διεθνή

Ισπανία: Στους 3 οι νεκροί από την έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο [vid]

Ισπανία: Στους 3 οι νεκροί από την έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο [vid]
Ισπανία: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο Industrias Quimixas del Oxido de Etileno στην Ταραγόνα.

Ισπανία: Ένας εργάτης που είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα από την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης 14 Ιανουαρίου 2020 σε ένα χημικό εργοστάσιο στην Ταραγόνα, στα βορειοανατολικά της χώρας, υπέκυψε στα τραύματά του, ανεβάζοντας στους τρεις τον αριθμό των νεκρών από το δυστύχημα, ανακοίνωσε ένα νοσοκομείο στη Βαρκελώνη.

«Ο ασθενής που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση πέθανε», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου Βαλ ντ Εβρόν στη Βαρκελώνη. «Ήταν εργαζόμενος στην εταιρεία», ανέφερε η υπηρεσία πολιτικής άμυνας Καταλονίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας Μιγκέλ Μπουχ είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα ότι πυροσβέστες εντόπισαν το πτώμα και δεύτερου θύματος μετά τη μεγάλη έκρηξη και την πυρκαγιά που σημειώθηκε στο εργοστάσιο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο Industrias Quimixas del Oxido de Etileno. Περίπου 20 πυροσβεστικά οχήματα, 11 ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο έσπευσαν στην περιοχή. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση φαίνεται καθαρά η φωτιά με μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας συμβούλευσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες για προληπτικούς λόγους.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τοξικό νέφος στην Ταραγόνα. Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων από την Ταραγόνα για το Πορτ Αβεντούρα, ενώ έκλεισαν και ορισμένοι δρόμοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments