Διεθνή

Ρουμανία: Νεκρά τέσσερα παιδιά από φωτιά στο σπίτι τους [vid]

Ρουμανία: Νεκρά τέσσερα παιδιά από φωτιά στο σπίτι τους [vid]
Ρουμανία: Ηλικίας τεσσάρων μηνών έως έξι ετών ήταν τα άτυχα παιδιά που κάηκαν ζωντανά μέσα στο σπίτι τους, όταν οι γονείς τους τα άφησαν μόνα τους στο σπίτι.

Ρουμανία: Ένα σοκαριστικό συμβάν εκτυλίχθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας με θύματα τέσσερα ανήλικα παιδιά, όταν ξέσπασε φωτιά μέσα στο σπίτι τους. Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσιεύματα τα παιδιά ήταν ηλικίας τεσσάρων μηνών έως έξι ετών. Οι γονείς των άτυχων παιδιών ηλικίας τεσσάρων μηνών έως έξι ετών τα είχαν αφήσει μόνα τους στο σπίτι το βράδυ της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (IGSU), ενώ τα απανθρακωμένα πτώματα των τεσσάρων αδελφών εντοπίστηκαν από την πυροσβεστική.

 Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ο μεγαλύτερος αδελφός των άτυχων παιδιών, ηλικίας 14 ετών, που επίσης βρισκόταν στο σπίτι διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την IGSU η πυρκαγιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από μια ξυλόσομπα, ενώ από την πλευρά της η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Πάντως οι γείτονες του σπιτιού όπου συνέβη το τραγικό συμβάν ανέφεραν ότι είχαν καταγγείλει επανειλημμένα στις τοπικές αρχές ότι οι γονείς τους παραμελούσαν τα παιδιά αυτά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οκτώ ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους στη Ρουμανία και 27 ακόμη τραυματίστηκαν σε πυρκαγιές που ξέσπασαν σε οικίες το 2018, ενώ το 2017 ο αριθμός τους είχε φτάσει τους 12. Από το 2010 ως το 2012 τα τραγικά αυτά συμβάντα είχαν κοστίσει τη ζωή σε 152 παιδιά, κάτι που ώθησε τις αρχές να ξεκινήσουν εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών αυτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments