Διεθνή

Alphabet: Ξεπέρασε το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια η χρηματιστηριακή της αξία

Alphabet: Ξεπέρασε το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια η χρηματιστηριακή της αξία
Alphabet: H μητρική εταιρία της Google έγινε η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που ξεπερνάει σε αξία το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Alphabet: Στο «κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων» εισήλθε η μητρική εταιρεία της Google, που έγινε η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σήμερα αξία κατά 17% μεγαλύτερη από ό,τι πριν από τρεις μήνες. Πριν την Alphabet, το όριο του ενός τρισεκατομμυρίου είχαν ξεπεράσει η Apple, η Amazon και η Microsoft.

Oι επενδυτές «ποντάρουν» σταθερά στην Alphabet, αν και, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μερικοί θεσμικοί επενδυτές (funds) αναρωτιούνται κατά πόσο ήλθε η ώρα να εξαργυρώσουν τα εντυπωσιακά κέρδη τους.

Σημειώνεται ότι η Alphabet είναι η μητρική εταιρία της Google. Μάλιστα, πριν λίγο χρονικό διάστημα υπήρξε αλλαγή σκυτάλης στην εταιρία. Το «μυθικό» δίδυμο των συνιδρυτών της, ο Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν, παραιτήθηκαν από τα καθήκοντα τους ως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος αντίστοιχα. Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Alphabet ανέλαβε ο 47χρονος διευθύνων σύμβουλος της Google Σουντάρ Πιντσάι, ο οποίος κατέχει κάτω από το 1% των μετοχών της εταιρείας.

Για το 2020 ο Σουντάρ Πιντσάι αναμένεται να κερδίσει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια, καθώς αυτός θα είναι ο μισθός του, σε ετήσια βάση. Μάλιστα, μέσα στο συμβόλαιο του περιλαμβάνονται και μερικά γενναιόδωρα μπόνους. Αν η εταιρία πετύχει τους στόχους της για τη διετία 2020-2022 ο Ινδός businessman θα εισπράξει ακόμη 250 εκατομμύρια δολάρια. Στην προηγούμενη θέση του, ως CEO της Google, ο Σουντάρ Πιντσάι λάμβανε 650.000 δολάρια ετησίως.

Alphabet: Η μητρική της Google

Η Alphabet είναι αμερικανική πολυεθνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2015 με έδρα την Καλιφόρνια, ως μητρική της Google και άλλων εταιρειών που ανήκαν στην Google. Οι μετοχές της Alphabet Inc. διακινούνται με τα σύμβολα “GOOGL” και “GOOG“, τα οποία χρησιμοποιούσε η Google.

Η Alphabet «τρέχει» τις νεότερες δραστηριότητες του ομίλου, όπως τα τμήματα επενδύσεων (Google Ventures) και έρευνας (Google X), τη μονάδα Nest για το έξυπνο σπίτι και τη μονάδα ανάπτυξης του αυτόνομου αεροπλάνου (drone). Η Google, ως θυγατρική πλέον της Alphabet, συνεχίζει να έχει στην αρμοδιότητά της, τις πιο παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως την ομώνυμη μηχανή αναζήτησης, τις ομώνυμες εφαρμογές (π.χ. Google Maps), το YouTube και το λογισμικό Android.

Ο συνιδρυτής της Google Λάρι Πέιτζ δήλωσε, ότι η νέα εταιρική δομή θα είναι απλούστερη και θα βοηθήσει καλύτερα την ανάπτυξη της Google-Alphabet, που πλέον έχει επεκταθεί σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Όπως είπε κάθε επιμέρους εταιρεία-μονάδα θα διατηρήσει την ανεξαρτησία των κινήσεων της υπό το νέο σχήμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments